Lider militar iranian îl ameninţă pe Donald Trump

Un oficial militar de rang îanlt iranian a criticat joi rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, numindu-l pe preşedintele american ales Donald Trump o “glumă” şi avertizându-l să nu ameninţe interesele iraniene în regiune.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Generalul Mohammad Hossein Bagheri, şeful Statului Major al armatei iraniene, l-a avertizat pe republicanul Donald Trump să nu “înfrunte” activele militare iraniene din Golful Persic, în contextul mai multor incidente în regiune în care terorişti susţinuţi de iranieni au atacat nave ale Marinei SUA.

“Persoana care a obţinut recent puterea a vorbit fără să se gândească prea mult!”, a fost citat Bagheri de mass media iraniană controlată de stat. “Ameninţarea Iranului în Golful Persic este doar o glumă”.

Trump a insistat în timpul campaniei că va lua măsuri agresive împotriva navelor iraniene care hărţuiesc navele americane din regiune.

Forţele iraniene au făcut o serie de mişcări provocatoare împotriva Marinei SUA în lunile recente, declanşând un val de critici din partea oficialilor administraţiei preşedintelui Barack Obama.

Experţii regionali au declarat că Iranul este îngrijorat că administraţia Trump va lua măsuri mai agresive pentru combaterea mişcărilor provocatoare ale Republicii Islamice în Golful Persic, mişcări ce includ şi hărţuirea de rutină a forţelor occidentale.

Administraţia Obama a refuzat să permită forţelor americane să răspundă forţelor iraniene care efectuează manevre agresive ce pot periclita securitatea forţelor americane.