Liberalii se amuză: Tudose, rugat să aprobe transferul lui Pop la clasele primare, la orele de română

Fiecare discurs al ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop, este plin de greşeli gramaticale şi de exprimare, nu stăpâneşte noţiuni elementare de limba română, iar această realitate este încă un pas înapoi pentru educaţia copiilor noştri, a atras atenţia liberala Mara Mareş.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Premierul Mihai Tudose nu trebuie să îi mai permită ministrului Liviu Pop să îşi bată joc de limba română şi implicit de educaţia copiilor noştri, tocmai de la conducerea ministerului Educaţiei, a transmis, pe pagina sa de socializare, deputata PNL Mara Mareş.

"Domnule premier al României, Mihai Tudose, aţi anunţat că doriţi să efectuaţi o remaniere guvernamentală. Întrucât aţi ignorat în repetate rânduri apelurile legitime ale PNL de a-l schimba din funcţie pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, profit de anunţul recent al remanierii pentru a vă face o propunere din care toată lumea ar ieşi câştigată, dar mai ales beneficiarii sistemului de educaţie. În lumina remanierii, vă rog să aprobaţi transferul ministrului Educaţiei, Liviu Pop, la clasele primare, la orele de limba română", a declarat Mara Mareş.

Potrivit deputatei PNL, fiecare discurs al ministrului Liviu Pop este plin de greşeli gramaticale şi de exprimare.

"Tocmai ministrul Educaţiei dovedeşte constant că nu stăpâneşte noţiuni elementare de limba română, iar această realitate este încă un pas înapoi pentru educaţia copiilor noştri. Pentru a vă reîmprospăta memoria, trec în revistă cele mai importante gafe ale sale şi care reprezintă un argument incontestabil în propunerea de a-i aproba transferul de la conducerea ministerului Educaţiei la clasele primare", a precizat Mara Mareş, care a prezentat în continuare lista greşelilor lui Pop.

"Trebuie remarcat că numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinţă sănătoasă şi de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. (...) Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina şi o mărire a salariilor din domeniul privat."

- "Fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent."

- "Cer anticipat scuze pentru greşelile pe care le-am făcut, vă asigur că nu voi face nicio eroare."

- "În viaţă, ca şi în politică, există greşeli şi există erori. Este esenţial însă faptul că greşelile se pot corecta, erorile, nu."

- Într-o şedinţă de guvern de la începutul lunii septembrie: "Programele trebuiesc", "planurile cadru - va fi modificat"; "va fi modificat şi planu, şi programul."

- Bonus, lecţii de matematică: "Vă place cum arăta şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I."

"Domnule premier Tudose, vă rog să nu îi mai permiteţi ministrului Liviu Pop să îşi bată joc de limba română şi implicit de educaţia copiilor noştri, tocmai de la conducerea ministerului Educaţiei!", a conchis Mara Mareş.