Liberalii salută demisia ministrului Muncii. "A pus un întreg Guvern într-o postură care arată stângăcie"

Cei doi lideri ai PNL - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga - au salutat demisia ministrului Muncii, Ana Costea, însă au atras atenţia că "ar mai trebui umblat la remanieri".
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
15.04.2016

Pe fondul eşecului proiectului legii salarizării, ministrul Muncii, Ana Costea, a făcut un pas în spate şi a demisionat din Guvern. Ştirea a fost primită cu entuziasm de liberali care au calificat gestul drept unul "foarte sănătos".

"Este un gest foarte sănătos. Am criticat poziţionarea ministrului Muncii încă de alaltăieri, pentru că mie nu mi se pare firesc ca, la presiunea sindicatelor, să te transformi într-un sindicalist, în loc să-ţi discuţi toate poziţionările Guvernului aşa cum era firesc cu partenerii sociali, cu calm, cu linişte, cu soluţii.

Eu cred că demisia survine din cauza faptului că a pus un întreg Guvern într-o postură care arată stângăcie, lipsă de autoritate a prim-ministrului şi care arată lipsă de soluţii la nivel guvernamental. Foarte bine că a făcut-o", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a opinat că ministrul Muncii trebuia să demisioneze pentru că a reuşit să nemulţumească pe toată lumea.

"Spuneam de ieri că ar trebui să demisioneze. Erau poziţii foarte diferite ale domniei sale faţă de cea a purtătorului de cuvânt al Guvernului, care spunea lucruri normale, că un drept câştigat este un drept câştigat şi că nu poţi să vii şi să tai din drepturile salariale ale unor categorii sociale. (...) A reuşit să nemulţumească pe toată lumea", a precizat Vasile Blaga, adăugând că "ar mai trebui umblat la remanieri".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor