Liberalii moldoveni vor o şedinţă a Parlamentului privind 7 aprilie 2009

Epoch Times România
13.04.2012

Partidul Liberal, membru al coaliţiei de guvernământ, din Republica Moldova, cere convocarea unei şedinţe speciale a Parlamentului pentru analizarea stadiului în care se află ancheta în dosarul evenimentelor din aprilie 2009.

Liberalii sunt nemulţumiţi de lipsa rezultatelor şi solicită ca la această şedinţă să fie prezentate rapoartele Procuratturii Generale, Ministerului de Interne, serviciilor de securitate şi Serviciului de Protecţie şi Pază privind evenimentele de acum trei ani.

"Noi, deputaţii constatăm că nu cunoaştem nimc despre etapa la care se află desfăşurarea anchetei 7 aprilie. Fracţiunea PL solicită convocarea în termen de o lună a unei şedinţe speciale a Parlamentului dedicată rezultatelor investigaţiilor evenimentelor de după 5 aprilie 2009", a declarat deputatul PL, Corina Fusu.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de joi, liberalii au cerut Ministerului de Finanţe identificarea fondurilor pentru refacerea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, vandalizate în cursul protestelor, dar şi pentru ridicarea Monumentului Libertăţii, în faţa sediului legislativului, aşa cum s-a anunţat în 2010.

Protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009, la care au participat circa 30.000 de tineri, s-au soldat cu cel puţin doi morţi şi peste 600 de arestări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor