Letonia susţine că o navă şi 2 submarine ruseşti pândesc în apele sale teritoriale


Armata letonă a declarat că în 2014 submarinele ruseşti s-au apropiat de graniţele sale maritime de peste 50 de ori.
Armata letonă a declarat că în 2014 submarinele ruseşti s-au apropiat de graniţele sale maritime de peste 50 de ori. (Captură Foto)

Armata letonă a anunţat marţi pe contul său oficial de Twitter că o ambarcaţiune rusă, identificată ca o navă-bază pentru submarine din clasa Kashtan, s-a apropiat la 52 km de graniţele maritime ale ţării, conform Moscow Times.

Cu o zi mai devreme, armata letonă a raportat detectarea a două submarine ruseşti din clasa Kilo la cel puţin 50 km de apele teritoriale letone.

Rusia şi-a intensificat activitatea maritimă la frontiera sa vestică în lunile recente. În urmă cu câteva zile, Flota Nordică rusă a fost plasată în stare de alertă deplină ca parte a unor exerciţii militare – o mişcare interpretată ca fiind un răspuns la exerciţiile militare simultane desfăşurate în Norvegia.

În decembrie 2014, Ministerul leton al Apărării a susţinut că submarinele ruseşti s-au apropiat de graniţele sale maritime de peste 50 de ori în cursul anului trecut, în timp ce avioanele ruseşti au zburat în apropierea spaţiului aerian leton de 200 de ori, conform agenţiei de ştiri TASS.

Ministerul rus al Apărării nu a negat şi nici nu a confirmat acele cifre şi a insistat că mişcările sale militare au loc “în strictă conformitate cu normele şi practicile internaţionale existente”, conform TASS.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe