Lenovo va plăti 3,5 milioane de dolari să scape de acuzaţiile de compromitere a securităţii

Lenovo Inc, un important producător de laptopuri, a fost de acord să plătească 3,5 milioane USD şi să facă schimbări în modul în care vinde laptopuri pentru a soluţiona acuzaţiile că a vândut dispozitive cu software malware preîncărcat care compromite protecţia securităţii utilizatorilor.
Laptop Lenovo.
Laptop Lenovo. (STR/AFP/Getty Images)

Acordul făcut cu Connecticut, Comisia Federală pentru Comerţ (CFC) şi alte 31 de state a fost anunţat marţi.

Software-ul, numit VisualDiscovery, a fost instalat pe sute de mii de laptopuri începând din august 2014 pentru a oferi reclame pop-up. Software-ul a blocat, de asemenea, browserele să avertizeze utilizatorii atunci când au încercat să acceseze site-uri Web rău intenţionate.

Software-ul a fost, de asemenea, capabil să acceseze informaţii sensibile ale consumatorilor, precum numerele de securitate socială (ce sunt echivalente cu CNP-urile - n.r.), a notat CFC. Aceste informaţii nu au fost trimise companiei Superfish, care a vândut VisualDiscovery,a reiterat CFC.

"Lenovo a compromis confidenţialitatea consumatorilor atunci când a preîncărcat software care ar fi putut accesa informaţiile sensibile ale consumatorilor fără o notificare sau un consimţământ adecvat pentru utilizarea acestuia", a notat preşedintele CFC, Maureen Ohlhausen, într-o declaraţie.

"Acest comportament este şi mai grav, deoarece software-ul compromite protecţia online a securităţii pe care se bazează consumatorii".

Lenovo a notat într-o declaraţie că a încetat să vândă software-ul preîncărcat la începutul anului 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură