Suedezul Mans Zelmerlöw a câştigat premiul Eurovision

Mans Zelmerlow, câştigătorul premiului Eurovision 2015
Mans Zelmerlow, câştigătorul premiului Eurovision 2015 (Facebook.com)

Câştigătorul celei de-a 60 ediţii a Eurovision, desfăşurată în Austria, este suedezul Mans Zelmerlow, care a surclasat-o în finală pe cântăreaţa din Rusia Polina Gagarina. Reprezentanţii României, trupa Voltaj, au ocupat locul 15.

Piesa cu care a câştigat suedezul se numeşte "Heroes" şi a fost însoţită de efecte vizuale originale. Artistul, în vârstă de 28 de ani, este un compozitor şi cântăreţ de succes în Suedia, fiind câştigătorul popularului concurs "Let’s Dance" din ţara lui. De fapt, Suedia a câştigat de 6 ori trofeul Eurovision, printre căştigători numărându-se şi celebra formaţie ABBA.

Suedezul a fost favoritul caselor de pariuri "pe tot parcursul concursului. Acesta a declarat fanilor după cucerirea trofeului: "Sunt atât de fericit şi vreau să vă mulţumesc pentru votul acordat ".

Locul 2 a fost obţinut de rusoaica Polina Gagarina cu piesa "A Million Voices", pe locul 3 s-a situat formaţía italiană Il Volo cu "Grande Amore", pe locul 4 a fost belgianul Loic Nottet cu melodia "Rhythm Inside", iar pe locul 5 australianul Guy Sebastian, cu "Tonight Again".

La această ediţie a concursului internaţional s-a înregistrat un număr record de ţări participante, printre care şi Australia. Se estimează că ediţia aniversară din 2015 a fost vizionată de 200 de milioane de telespectatori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.