Laura Codruţa Kovesi - cea mai influentă femeie din România - Forbes

Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Surprinzător sau nu, cea mai influentă femeie din România, în opinia Forbes, este şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

Renumita revistă a realizat topul celor mai influente 50 de femei din ţara noastră şi, surprinzător sau nu, în primele zece poziţii se regăsesc cel mai cunoscut procuror al României la ora actuală, Laura Codruţa Kovesi, precum şi şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

În TOP 10 Forbes apar şi două femei politician din cel mai importante partide ale momentului, respectiv Rovana Plumb vicepreşedinte a Partidului Social Democrat şi preşedinte a Organizaţiei de Femei a aceluiaşi partid şi Alina Gorghiu, co-preşedintele al noului PNL. Rovana "i-a luat faţa" Alinei Gorghiu fiind cu un loc înaintea liberalei în topul realizat de Forbes.

Potrivit Forbes, topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii – atât din mediul antreprenorial, cât şi din cel corporatist, guvernamental, ONG, artistic sau sportiv. Naţionalitatea română a fost primul criteriu eliminator. Lista a fost apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa. Acest concept se referă la zonele în care deciziile acestor doamne au consecinţe, fie că este vorba de activitatea lor zilnică, fie de organizaţii în care activează cu regularitate.

TOP 10 al celor mai influente femei din România

1. Laura Codruţa Kovesi – Procuror şef Direcţia Naţională Anticorupţie

2. Principesa Moştenitoare Margareta a României – Preşedinte Fundaţia Principesa Margareta a României

3. Ana Maria Mihăescu – Şef al misiunii Internaţional Finance Corporation

4. Anca Vlad – Proprietar Grupul Fildas Catena

5. Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom

6 Măriuca Talpeş – CEO, cofondator al Intuitext, Softwin, Bitdefender

7. Livia Doina Stanciu – Judecător şi Preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

8. Kinga Daradics – CEO & Country Chairman Mol România

9. Rovana Plumb – Ministru MMPS

10. Alina Gorghiu – Co-preşedinte Partidului Naţional Liberal

Topul Forbes aduce în prim plan acele femei a căror influenţă trece de pragul instituţiei sau companiei pe care o conduc. Astfel a fost importantă relevanţa acţiunilor pe care le-au întreprins aceste doamne în ultimul an în domeniul lor de activitate sau în zone precum educaţia. Şi pentru că influenţa se extinde uneori şi peste hotare, au fost incluse şi femei care au devenit ambasadoare ale României prin performanţa lor artistică sau sportivă, mai scrie Forbes.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne