Kremlinul respinge ca “absurd” un plan alternativ privind pacea din Ucraina

Kremlinul a respins un plan de pace ucrainean elaborat de un parlamentar ucrainean pro-rus şi prezentat Casei Albe, numind “absurdă” prevederea planului asupra Crimeei.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Planul propus de legiuitorul opoziţiei ucrainene Andrii Artemenko, raportat pentru prima dată de ziarul The New York Times, cere Rusiei să îşi retragă forţele din estul Ucrainei şi să organizeze un referendum în care alegătorii ucraineni vor decide dacă Crimeea, anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, să fie închiriată Rusiei pentru o perioadă de 50 sau 100 de ani.

“Cum poate Rusia să îşi închirieze propria regiune? Această formulare este mai degrabă absurdă”, a declarat reporterilor, luni, Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

“Există o înţelegere generală că nu există nicio alternativă la acordurile de la Minsk”, a susţinut Peskov, făcând referire la un plan de pace stabilit în 2015 şi care până acum nu a reuşit să aducă pacea în regiune.

“Dacă se poate găsi o soluţie politico-diplomatică la problema ucraineană, atunci aceasta poate fi găsită numai pe baza acordurilor de la Minsk”, a adăugat el.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reiterat comentariile lui Peskov, declarând pentru RIA Novosti: “Nu este posibil să iei în chirie ceva ce îţi aparţine”.

Ziarul New York Times a susţinut că avocatul preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a înmânat personal propunerea biroului fostului consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, Michael Flynn, care a fost înlăturat săptămâna trecută din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe