Kremlinul ia măsuri împotriva Twitter pentru interzicerea unor organizaţii media ruseşti

Moscova a decis să ia măsuri împotriva Twitter după ce compania americană a interzis anunţuri din partea a două agenţii de ştiri ruseşti.
(Getty Images)

Twitter a anunţat joi că anunţurile din partea RT şi Sputnik nu vor fi acceptate, după ce comunitatea de informaţii din SUA a declarat că Rusia a încercat să se amestece în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Serviciul online cu sediul în San Francisco a precizat că a luat decizia după propriile sale investigaţii, precum şi după concluziile comunităţii americane de informaţii că atât RT cât şi Sputnik au încercat să se amestece în alegerile din SUA.

Organizaţiile media ruseşti au criticat puternic decizia Twitter, iar agenţia de ştiri RIA a afirmat că firma americană ignoră legile internaţionale şi interne privind libertatea de exprimare.

Ministerul rus de Externe a declarat că decizia Twitter reprezintă un nou pas agresiv ce urmăreşte să stânjenească activitatea mass mediei ruseşti în SUA şi este rezultatul presiunii venite din partea agenţiilor americane de informaţii.

Twitter a precizat într-o declaraţie nesemnată că amestecul în alegeri nu este ceea ce doreşte compania să promoveze.

„Nu am luat această decizie uşor şi facem acest pas ca parte a angajamentului nostru continuu de a ajuta la protejarea integrităţii experienţei utilizatorilor pe Twitter”, a afirmat compania.

RT a răspuns imediat, afirmând pe website-ul său că nu a fost implicată niciodată în activităţi online ilegale şi „niciodată nu a urmărit o agendă de influenţare a alegerilor americane prin niciuna dintre platforme, inclusiv Twitter”.

Pe lângă Twitter, Facebook şi Alphabet de la Google au făcut afirmaţii similare că elemente ruseşti au folosit platformele lor în 2016 pentru a cumpăra anunţuri şi pentru a posta conţinut în vederea desfăşurării de activităţi politice controversate.

Luna trecută, Twitter a declarat că a suspendat aproximativ 200 de conturi asociate cu Rusia în legătură cu ancheta privind cursa prezidenţială americană de anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe