Kremlinul află care este "starea naţiei". Un sondaj închis relevă că ruşii s-au săturat de război şi sunt apatici

Protest solitar la Moscova
Protest solitar la Moscova (Nexta)

La începutul lunii noiembrie, administraţia preşedintelui Vladimir Putin a efectuat un sondaj în mai multe regiuni din Rusia. Rezultatele au arătat că ruşii sunt apatici şi obosiţi de război, potrivit publicaţiei independente Meduza, cu sediul în Letonia, citând două surse apropiate Kremlinului care cunosc rezultatele sondajului.

"Grupurile de discuţii arată în mod clar că ruşii 'nu se simt optimişti în privinţa viitorului lor şi al ţării'. Nu este vorba de o retragere în faţa opoziţiei sau de o respingere completă a 'operaţiunii militare speciale' [aşa cum autorităţile ruse numesc războiul lor împotriva Ucrainei - n.r.]. Aceasta este indiferenţă şi apatie. Nimic nu ne inspiră [pe noi, ruşii], nimic nu ne trage înainte. Lăsaţi-ne în pace, staţi departe de noi", a explicat una dintre surse.

Kremlinul pare să creadă că ruşii sunt "fundamental obosiţi de război" şi că această atitudine nu depinde de dinamica ostilităţilor.

Sursele au menţionat că ruşii îşi pun din ce în ce mai multe întrebări cu privire la cauzele războiului.

La sfârşitul lunii august 2022, un sondaj a arătat că 76% dintre ruşi au susţinut acţiunile armatei Rusiei, care a declanşat un război sângeros în Ucraina, a ucis civili şi a ocupat o parte din teritoriul ucrainean.

Pe de altă parte, un sondaj realizat în octombrie a arătat că 86% dintre ucraineni consideră că rezistenţa armată împotriva agresiunii ruseşti ar trebui să continue, chiar dacă Rusia continuă să bombardeze oraşele ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe