KPMG: Companiile de telefonie mobilă au avut în 2011 o contribuţie de 7 mld lei la economia României

(photos.com)
Epoch Times România
13.03.2012

Companiile de telefonie mobilă au avut anul trecut o contribuţie directă de 7 miliarde lei la economia României, iar cifra de afaceri a celor cinci operatori reprezintă 3% din produsul intern brut, a declarat marţi Mihai Rada, director KPMG România pentru tehnologie, media şi telecomunicaţii.

"Cifra de afaceri a celor cinci operatori (Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS şi Telemobil n.r.) reprezintă cam 3% din produsul intern brut al României. Dacă vorbim de contribuţiile ditrecte, industria telecom a contribuit anul trecut cu 7 miliarde lei la economia României", a menţionat Mihai Rada.

Oficialul KPMG România a precizat că această contribuţie a operatorilor mobili din România reprezintă circa 40- 50% din bugetul Ministerului Educaţiei, care este de 16,4 miliarde lei.

Mihai Rada a explicat că, din cei 7 miliarde lei contribuţii la economia României, 374 de milioane lei reprezintă plăţi către angajaţi, respectiv salarii, bonusuri şi alte beneficii, prin crearea a circa 6.700 de locuri de muncă directe. Totodată, 4,2 miliarde lei reprezintă plăţi către alte companii prin cumpărarea de echipamente, servicii şi materiale de la alţi furnizori, iar 2,1 miliarde lei reprezintă contribuţia la bugetul de stat (TVA, impozite şi taxe de spectru).

Rada a mai spus că, în ceea ce priveşte contribuţia industriei telecom la economia României, nu a fost luat în calcul impactul indirect, cum ar fi locurile de muncă create în industriile adiacente, un studiu în acest sens urmând să fie dat publicităţii în perioada următoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor