Klaus Johannis:"Trebuie să existe disciplină în alianţă, dar şi libertatea de exprimare"

Klaus Johannis, prim-vicepreşedintele PNL, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, privitor la modificarea protocolului USL, că este adevărat că ”trebuie să existe disciplină în alianţă” dar în acelaşi timp ”există şi libertatea de exprimare”. Acesta a subliniat că problema trebuie abordată cu atenţie sporită.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.05.2013

Klaus Johannis, prim-vicepreşedintele PNL, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, privitor la modificarea protocolului USL, că este adevărat că ”trebuie să existe disciplină în alianţă” dar în acelaşi timp ”există şi libertatea de exprimare”. Acesta a subliniat că problema trebuie abordată cu atenţie sporită.

Johannis, care face parte din echipa care discută la nivelul conducerii USL aceste probleme, a declarat că săptămâna viitoare vor ave loc discuţii referitoare la modificarea actului respectiv şi a adăugat că ”protocolul există, funcţionează, e ok. Poate fi îmbunătăţit. Toată lumea e de acord că orice document de înţelegere poate fi îmbunătăţit atunci când realitatea se schimbă şi se va lucra probabil pe protocol”.

Întrebat despre cererea unor membri PSD care doresc ca în textul protocolului să fie scris că parlamentarii care critică puterea trebuie să îşi dea demisia, prim-vicepreşedintele PNL a atras atenţia că această chestiune trebuie privită ”cu mare atenţie”.

”Este o chestiune care nu a fost discutată şi nici negociată. Eu pot să vă ofer o părere personală, care nu angajează PNL-ul. Cred că trebuie să privim cu mare atenţie chestiunea. Este adevărat că în orice partid trebuie să existe o disciplină de partid şi, dacă există o alianţă, trebuie să existe şi o disciplină în alianţă. Asta înseamnă ca cineva dintr-un partid al alianţei să nu atace partenerul de alianţă sau să încerce să-l înnegrească în faţa publicului general", a susţinut Klaus Johannis, adăugând că trebuie ţinut cont şi de faptul că ”există libertatea de exprimare, şi la modul general, şi la modul parlamentar".

”Nu cred că este corect să se interzică tuturor parlamentarilor să aibă poziţii diferite faţă de anumite abordări care se iau. Dacă există un punct de vedere oficial al alianţei sau al partidului şi vine cineva şi contrazice, cu voce tare, în public, atunci este o problemă. Dar, dacă un astfel de punct de vedere nu există şi oamenii sunt de diferite păreri, atunci trebuie să ne apropiem cu foarte mare băgare de seamă de această chestiune. Nu este, după părerea mea, admisibil să se interzică tuturor membrilor unor partide să ia cuvântul şi să aibă altă părere decât ceilalţi. Nu putem să interzicem exprimarea unei opinii”, a precizat acesta.

Cât despre afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu, Johannis a susţinut că unele dintre acestea "nu trebuiau făcute", dar ”pe de altă parte, mi se pare o reacţie puţin exagerată. Au fost şi alţi parlamentari care au avut păreri chiar mai dure decât a avut acesta. Nu s-a sesizat nimeni, nu a comentat nimeni. De unde concluzia că ceva este aici, că toţi au sărit ca arşi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor