Klaus Johannis: La Gaz Metan Mediaş se sifonează bani publici, de la Romgaz şi Transgaz

Epoch Times România
17.06.2011

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, joi, în conferinţă de presă, că la clubul Gaz Metan Mediaş, care este susţinut financiar de companiile de stat Romgaz şi Transgaz, “se sifonează bani publici", transmite corespondentul NewsIn.

“La Gaz Metan Mediaş se sifonează bani publici. Se ştie că toate echipele de acolo sunt finanţate de către Romgaz şi Transgaz, iar acest lucru nu mi se pare corect. La sport, principala sursă de finanţare trebuie să fie cea privată”, a declarat primarul Sibiului.

Klaus Johannis susţine că banii publici în activităţile sportive trebuie să meargă doar în baza unor proiecte, şi nu ca finanţare principală. “Noi, ca administraţie locală, o să sprijinim anumite acţiuni, pe bază de proiecte, prin acordarea de premii, prin susţinerea unor deplasări şi aşa mai departe. Dar nu mie se pare normal ca o echipă să aibă principala sursă de finanţare banul public. Or, la Mediaş, oamenii de afaceri nu vin cu bani de acasă pe care să îi dea la echipă. Poate e invers”, a declarat Johannis.

Reacţia primarului Sibiului vine la o săptămână după ce a declarat că Primăria şi Consiliul Local Sibiu nu susţin financiar echipa de fotbal Voinţa Sibiu din cauza faptului că “în fotbal sunt prea mulţi şmecheri în funcţii cheie”.

Clubul Gaz Metan Mediaş este finanţat, în cea mai mare parte, din banii veniţi de la cele două societăţi aflate în subordinea Ministerului Economiei - Romgaz şi Transgaz. În acest moment, Gaz Metan are două echipe în primele ligi: la fotbal, unde s-a reuşit în premieră calificarea în Europa League, şi la baschet, gruparea medieşeană fiind deţinătoarea Cupei României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor