Klaus Iohannis convoacă noi consultări cu partidele. Codul electoral vedetă a discuţiilor

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.01.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat din nou partidele la consultări la Palatul Cotroceni. Invitat joi la Realitatea TV, şeful statului a explicat că în centrul discuţiilor vor sta pachete de modificări legislative care "îndreaptă" anumite probleme, cum ar fi numărul prea mare de parlamentari şi imaginea acestei instituţii.

“Am invitat, pentru una din zilele următoare, partidele la consultări (...). Vreau să discutăm, să vedem unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative propun partidele. De exemplu, cred că trebuie să se lucreze, dacă vrem să avem un Parlament mai mic şi mai performant, pe Codul electoral, care, la rândul lui, va influenţa şi alegerile locale din 2016.", a declarat Iohannis.

Şeful statului a opinat că în ceea ce priveşte Parlamentul, este nevoie de foarte multe schimbări:

"Parlamentul este prea mare, prea mulţi parlamentari şi imaginea Parlamentului nu este bună. Concluzia: avem nevoie de un Parlament mai mic, mai eficient, mai credibil care recrează încrederea în această instituţie fundamentală. Un stat democratic poate să funcţioneze numai dacă cetăţenii au încredere în instituţiile fundamentale: Parlament, Guvern, Preşedinte. În toate trei”, a adăugat Iohannis.

Reamintim că în această perioadă Comisia de Cod electoral dezbate pachetul de legi pe tema legilor electorale în baza cărora vor fi aleşi viitorii primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, senatori, deputaţi şi preşedinţi ai României.

Dezbaterile comisiei conduse de Valeriu Zgonea au demarat într-o atmosferă de totală lipsă de transparenţă, presa fiind primită la lucrări abia la a doua întrunire a comisiei, după ce în prealabil jurnaliştii au lansat o petiţie în acest sens.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor