Kiki Bertens completează careul de aşi al Turneului Campioanelor (video)

Bertens a beneficiat în sferturile competiţiei de la Singapore de abandonul niponei Naomi Osaka la finalul primului set din cauza unei accidentări, la scorul de 6-3, 0-0 pentru jucătoarea olandeză.
Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens. (Getty Images)
Marius Drăgoi
26.10.2018

Kiki Bertens (26 ani, 9 WTA) s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, competiţie la care participă cele mai bune opt jucătoarea ale sezonului, după ce adversara sa - japoneza Naomi Osaka (21 ani, 4 WTA) a decis să se retragă în urma unei accidentări suferite la finalul primului set.

Bertens, prezentă pe tabloul principal de simplu în locul Simonei Halep, care a declarat la rândul ei fair play - românca fiind diagnosticată recent cu hernie de disc, s-a impus cu scorul de 6-3, 0-0, la capătul a 47 de minute de joc efectiv. Este pentru prima dată când olandeza atinge această fază a competiţiei.

Bertens a devenit a treia jucătoarea calificată în penultimul act al a competiţiei cu premii impresionante de 7,000,000 de dolari.

Karolina Pliskova (26 ani, 8 WTA) a obţinut biletul spre careul de aşi al puternicului circuit asiatic în urma victoriei obţinute în faţa conaţionalei Petra Kvitova, în timp ce Elina Svitolina (24 ani, 7 WTA) a scos-o din joc pe contracandidata Simonei Halep la şefia clasamentului WTA, Caroline Wozniacki.

Urmează ca ultima semifinalistă să se decidă, vineri - americanca Sloane Stephens (25 ani, 6 WTA) sau germanca Angelique Kerber (30 ani, 2 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor