Karolina Pliskova şi Elina Svitolina, primele două semifinaliste ale Turneului Campioanelor (video)

Karolina a obţinut biletul spre careul de aşi al puternicului circuit asiatic în urma victoriei obţinute în faţa conaţionalei Petra Kvitova, în timp ce Svitolina a scos-o din joc pe contracandidata Simonei Halep la şefia clasamentului WTA, Caroline Wozniacki.
(Captură foto)
Marius Drăgoi
26.10.2018

Karolina Pliskova (26 ani, 8 WTA) este prima sportivă ajunsă în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, sportiva cehoaică impunându-se, joi, în faţa compatrioatei sale Petra Kvitova (28 ani, 5 WTA) în Grupa Albă, cu scorul de 6-3, 6-4. Partida a durat o oră şi 44 de minute.

Performanţă extraordinară pentru Pliskova, care a reuşit să se motiveze foarte bine, obţinând astfel prima victorie în faţa adversarei sale, după patru eşecuri (1-4).

A doua tenismană care a acces în careul de aşi a competiţiei cu premii impresionante de 7,000,000 de dolari este ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 7 WTA), aceasta surprinzând prin eliminarea favoritei numărul doi - daneza Caroline Wozniacki (28 ani, 3 WTA). Campioana din Ucraina s-a impus la capătul unui meci maraton, destul de dificil, de două ore şi 35 de minute - scor final 5-7, 7-5, 6-3.

În urma acestei performanţe, Svitolina a ajutat-o indirect pe românca Simona Halep să rămână în fruntea ierarhiei WTA, care va continua astfel să aibă un avantaj consistent faţă de principalele urmăritoare Angelique Kerber (Germania), respectiv Caroline Wozniacki.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor