Kiev: Doi soldaţi au fost ucişi în estul Ucrainei

Armata ucraineană anunţă că doi soldaţi au fost ucişi luni, în cadrul acţiunilor de încălcare a regimului de încetare a focului de către separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei. (Getty Images)

Un soldat a fost ucis de focurile de armă trase într-un district controlat de separatişti, în timp ce al doilea a murit după ce a călcat pe un dispozitiv explozibil, potrivit unei declaraţii publicate marţi de armata ucraineană.

Armata ucraineană a precizat că ambii soldaţi au murit în regiunea Doneţk.

Forţele separatiste au încălcat acordul de încetare a focului de 36 de ori în ultimele 2 zile, iar forţele ucrainene au ripostat de 28 de ori, se menţionează în declaraţie.

Separatiştii nu au publicat declaraţii referitoare la încălcarea acordului de încetare a focului.

Luptele dintre forţele Kievului şi separatiştii susţinuţi de Rusia, care controlează anumite părţi din regiunile est-ucrainene Doneţk şi Lugansk, au provocat moartea a peste 10.000 de persoane începând cu aprilie 2014.

Câteva acorduri de încetare a focului – unul în septembrie 2014 şi altul în februarie 2015 – au eşuat.

Cel mai recent acord de încetare a focului a fost stabilit în 22 august, în cadrul unei convorbiri telefonice dintre lideri din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe