Kelemen i-a spus lui Martens că nu e benefică o competiţie între partidele maghiare din Ardeal

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. (www.kelemenhunor.ro)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a întâlnit marţi seară cu preşedintele PPE, Wilfried Martens, iar printre temele abordate a fost şi pregătirea pentru alegeri, el spunându-i acestuia că o competiţie între partidele maghiare din Ardeal nu e benefică, putând duce la pierderea unor mandate.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, consideră că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), reprezentantul intereselor maghiarilor din România, duce o politică de succes în domeniul apărării drepturilor minorităţilor. ”Reprezentantul intereselor maghiarilor din România, UDMR, duce o politică de succes în domeniul apărării drepturilor minorităţilor. Eu am încredere în continuitatea acestei reprezentări”, a declarat Wilfried Martens, care s-a întâlnit cu preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, miercuri, la Bucureşti în marja Congresului PPE, se arată într-un comunicat al UDMR.

La întrevederea cu preşedintele PPE au mai participat, din partea UDMR, vicepreşedintele politic Borbély László şi secretarul pentru relaţii externe Vincze Lóránt.

În cadrul discuţiilor avute, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a vorbit liderului PPE despre apropiatele alegeri parlamentare din România, arătând că Uniunea va avea candidaţi în toate circumscripţiile electorale din ţară, pentru că, în virtutea sistemului electoral proporţional, nici un vot nu se pierde şi fiecare vot contează în obţinerea unui mandat.

Kelemen Hunor a mai vorbit despre situaţia creată de intrarea în cursa pentru Parlamentul României a altor două partide maghiare, atrăgând atenţia că această competiţe nu este benefică pentru comunitatea maghiară, ci din contră o dezbină şi o va lăsa fără unul sau două mandate în legislativ.

Preşedintele UDMR s-a arătat convins de faptul că partidele lui Tőkés László şi Szász Jenő nu vor intra în Parlament.

În cadrul Congresului PPE, din 17 şi 18 octombrie de la Bucureşti, se va adopta noul Program Politic al formaţiunii pan-europene, cel aflat în vigoare datând din 1992. Acest program, ca urmare a muncii depuse de UDMR, va include, pentru prima dată, un capitol referitor la apărarea drepturilor minorităţilor naţionale autohtone, constatând rolul important jucat de acestea în Europa. Mai mult, prin noul Program Politic, PPE îşi asumă angajamentul de a depune eforturi în vederea păstrării identităţii minorităţilor naţionale autohtone. La propunerea UDMR, documentul constată necesitatea elaborării unui regulament cadru privind protecţia minorităţilor naţionale autohtone din Europa, care să conţină standarde şi drepturi în sfera protecţiei minorităţilor naţionale autohtone. În acelaşi timp, documentul încurajează adoptarea de măsuri şi politici favorabile comunităţilor minorităţilor naţionale autohtone, mai informează Uniunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne