Kelemen Hunor: UDMR nu a făcut nicio înţelegere pentru susţinerea Guvernului Ponta în 2015

Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui
Kelemen Hunor, declaraţii la suspendarea preşedintelui (Epoch Times România)

UDMR nu a făcut nicio înţelegere pentru susţinerea Guvernului Ponta în 2015, a anunţat liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, Hunor a declarat că partidul pe care îl conduce - ieşit de la guvernare după eşecul lui Ponta în alegerile prezidenţiale - nu face parte din majoritate şi, în consecinţă, că nu s-a parafat nicio înţelegere pentru anul în curs cu guvernul Ponta, pentru o susţinere parlamentară sau de altă natură.

„Eu am avut o promisiune, care era şi o promisiune de bun simţ anul trecut, când am ieşit noi de la guvernare, pentru că am ieşit luând noi această decizie, nu fiind daţi afară. Am spus că la învestitura Guvernului veţi avea votul nostru. Şi la buget, am spus că vom susţine bugetul şi pentru 2015 nu am făcut nicio înţelegere, nu facem parte din majoritate, pentru 2015 acum nu există nicio înţelegere, nici de susţinere parlamentară, nici de altă natură”, a spus Kelemen Hunor, la postul B1 TV.

Mai mult, Kelemen Hunor s-a întâlnit recent cu liderii noului PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, cu care a discutat aspecte legate de legile electorale, dezbătute în prezent de către Comisia parlamentară de Cod Electoral, printre care renunţarea la votul uninominal, în favoarea reprezentării proporţionale”, a adăugat liderul UDMR.

„Noi susţinem să ne întoarcem pe lista judeţeană, lista de partid şi cu o nuanţă importantă - să existe şi o listă naţională pentru ultimul tur de repartizare a mandatelor din voturile care rămân neutilizate. Echilibrarea să se facă de pe o listă naţională”, a declarat liderul UDMR.

Reamintim că, pe 13 decembrie 2014, liderii formaţiunii conduse de Hunor au decis ieşirea de la guvernare, având în vedere că, la cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni, etnicii maghiari din România s-au mobilizat exemplar şi au ieşit în număr record la urne, votând majoritar cu Iohannis, în condiţiile în care UDRM-ul îl susţinea pe Victor Ponta.

"Maghiarii în turul II au avut un vot de protest. S-a mişcat o masă de votanţi pe care niciun candidat maghiar nu i-a putut mişca, nu mai au încredere în noi, nu mai suntem credibili pentru ei. Ar trebui să înţelegem şi să fim cei care ne schimbăm", a declarat la momentul respectiv Kelemen Hunor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne