Kelemen Hunor: Legat de Schengen, Comisia Europeană ar trebui să aibă o putere mult mai mare legat de ceea ce face Austria

Kelemen Hunor, presedinte UDMR
Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Epoch Times România)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că, în opinia sa, Comisia Europeană ar trebui să aibă o putere mult mai mare în legătură cu atitudinea Austriei privind aderarea la spaţiul Schengen.

"Legat de Schengen, Comisia ar trebui să aibă o putere mult mai mare legat de ceea ce face Austria. Dacă doreşte Comisia (ca România să fie acceptată în spaţiul Schengen), doreşte Parlamentul (European) şi doreşte marea majoritate a statelor membre, este inacceptabil ce face Austria cu România. După mai bine de 12 ani de când noi îndeplinim criteriile, este inacceptabil şi trebuie o intervenţie fermă", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Kelemen Hunor a mai adăugat că "să fii patriot" înseamnă să ţii cont de interesele României în Comisia Europeană şi în Consiliul European.

"Şi Austria are interese, chestia asta cu migraţia şi că nu funcţionează sistemul informatic pentru Schengen nu poate să convingă pe nimeni. De aceea, eu cred că, acolo unde are Austria interese, noi trebuie să fim extrem de fermi şi extrem de hotărâţi şi să spunem - oameni buni, ori acceptăm ceea ce e de acceptat, dacă nu acceptaţi voi că noi am îndeplinit criteriile şi trebuie să intrăm în spaţiul Schengen, atunci discuţiile trebuie purtate mai hotărât şi mai puternic ţinând cont de interesele României", a susţinut liderul UDMR.