Jurnalistul Jack Posobiec, reţinut de poliţie la Forumul Economic Mondial de la Davos

Jurnalistul Jack Posobiec vorbind cu un reporter NTD în Washington 5 ianuarie 2020.
Jurnalistul Jack Posobiec vorbind cu un reporter NTD în Washington 5 ianuarie 2020. (Captură ecran NTD)

Autorul american conservator şi gazda Jack Posobiec afirmă că a fost reţinut pentru scurt timp de către poliţie la Forumul Economic Mondial (WEF) din Davos în timp ce raporta pentru publicaţia Turning Point USA, încercând să transmită ştiri despre „agenda Marelui Reset”.

Pe reţelele de socializare au apărut videoclipuri care îl arată pe Posobiec la o masă în aer liber, pe trotuar, înconjurat de aproximativ patru poliţişti înarmaţi şi în uniformă şi cel puţin doi ofiţeri în civil, în oraşul elveţian Davos. Ofiţerii purtau însemne pe care scria „poliţia WEF”.

Posobiec a descris întâlnirea într-un videoclip lansat de Turning Point USA.

„Forumul Economic Mondial, sub conducerea lui Klaus Schwab, are propria… forţă de poliţie paramilitară numită Poliţia Forumului Economic Mondial”, a spus Posobiec.

Citiți și Victor Davis Hanson: Ce vine este adevăratul "Mare Reset"

El a continuat explicând că, înainte cu aproximativ o oră de a fi reţinut, un ofiţer de poliţie în civil s-a apropiat de echipajul său - cameraman etc. - cerând să le vadă acreditările media. Posobiec a spus că ofiţerul părea să fie mulţumit, astfel încât echipa a continuat să lucreze.

Cu toate acestea, mai târziu, în timp ce făcea o pauză pentru a-şi reîncărca bateriile şi a lua masa, el a spus că „două dube pline de poliţişti”, pe care i-a descris ca fiind o „forţă de reacţie rapidă”, au oprit brusc.

„Toată lumea iese din dubă în trombă. Au pistoale mitralieră MP5. Unul dintre băieţi mă arăta cu MP5-ul lui... şi apoi fiecare dintre noi a fost dus, eu şi întregul echipaj, unul câte unul... în spatele clădirii şi în spatele unei grămezi de mese. Am fost forţaţi să ne golim buzunarele şi am fost percheziţionaţi”, a spus el.

Citiți și Forumul Economic Mondial cere facultăţilor din SUA "să-i reeduce pe cei mai rasişti"

Epoch Times a contactat Poliţia Federală Elveţiană şi WEF pentru comentarii şi confirmare cu privire la jurisdicţia aşa-numitei „Poliţie WEF”.

Posobiec a transmis că se află la Davos în timpul FEM pentru a dezvălui, faptul că preşedintele WEF „Klaus Schwab şi prietenii săi” au „opt obiective cheie pentru a elimina democraţia, printre care se află înregimentarea libertăţii de exprimare, abolirea proprietăţii private, eliminarea frontierelor naţionale – şi chiar adoptarea de noi alimente”.

Într-o postare pe site-ul Turning Point USA, Posobiec scrie că a fost trimis la Davos „pentru a expune planurile anuale ale elitelor globale pentru preluarea completă a democraţiei şi a arătat obiectivele lor de distrugere a lumii occidentale - transmiţând de la faţa locului ştiri legate de Forumul Economic Mondial şi proiectul Marii Resetări”.

Citiți și Ce este Marele Reset? Partea I - Aşteptări reduse şi bio-tehno-feudalism

Într-un articol de opinie pentru Epoch Times, fostul profesor NYU, Michael Rectenwald, a explicat în detaliu Marea Resetare.

Rectenwald a citat cuvintele cofondatorului şi principalului autor al publicaţiei Barometrul lunar al WEF, care a spus că Marea Resetare este o modalitate de a aborda „slăbiciunile capitalismului” care se presupune că au fost expuse de pandemia de COVID.

Conceptul general „Marea Resetare” se învârte în jurul ideii de a transforma economiile capitaliste tradiţionale prin evenimente care să schimbe complet paradigma, cum ar fi o pandemie.

Agenda Marii Resetări, aşa cum este promovată de WEF, a fost criticată de mass-media conservatoare şi de politicienii din întreaga lume drept un concept al extremei stângi pentru a împinge politici socialiste aberante la nivel mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe