Jurnalistul care l-a "îngenuncheat" în instanţă pe Oprişan, încătuşat şi bătut de poliţişti

Sebastian Oancea
Sebastian Oancea (Facebook)

Jurnalistul Sebastian Oancea, de la Realitatea PLUS, a fost bătut azi noapte de agenţii de la Secţia 10 de poliţie, în centrul vechi al Capitalei, încătuşat şi dus la secţie, anunţă Realitatea de Cluj. Poliţiştii afirmă că jurnalistul ar fi refuzat să se legitimeze şi ar fi făcut scandal, dar Oancea are altă versiune asupra dinamicii incidentului.

„Mă aflam în Centru Vechi, la o terasă, împreună cu nişte prieteni. E adevărat că la masa mea, dar nu doar la a mea, erau mai mult de patru persoane. A venit poliţia, a amendat patronul, ceea ce e foarte corect. Poliţia ne-a luat buletinele, le-am dat din prima. Ceea ce spune poliţia, că am refuzat să mă legitimez, e o minciună. […] Am vrut să plecăm. Le-am spus poliţiştilor că a trecut un sfert de oră de când le-am dat buletinele, le-am cerut înapoi. Mi-au spus să merg în spatele terasei, pe o străduţă, pentru că acolo sunt colegii lor cu datele mele. Dânşii îmi întocmeau o amendă, pe care mi-o asumam. Dar i-am rugat să-mi dea buletinul, pentru că deja trecuse foarte mult timp. Nu pot să vă spun ce jigniri mi-au adus”, afirmă Oancea.

Jurnalistul reclamă faptul că poliţiştii nu l-au lăsat să completeze obiecţiile în procesul verbal de amendă, ceea ce l-a făcut să le spună „că nu fac cinste uniformei de poliţie”.

„În momentul acela, unul dintre ei m-a pus la pământ. […] A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătuşele la mâini. M-a izbit cu capul şi cu genunchii de asfalt. M-a urcat în maşina de poliţie, flancat de doi poliţişti, care în tot timpul drumului până la Secţia 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă. M-au coborât în faţa secţiei, m-au dus exact ca pe un infractor. […] Le-am explicat pe drum că fac un abuz, nu i-a interesat. Pe coridorul Secţiei 10 m-au bătut în continuare. M-au băgat într-o cameră dotată cu cameră de luat de vederi. […] Mi-au scos din portofel. […] Tot timpul eram cu cătuşele la mâini, le-am spus că nu sunt infractor”, a povestit Sebastian Oancea.

Totodată, acesta precizează că la un moment dat, cineva i-a văzut pe masă legitimaţia de presă şi a fost întrebat ce funcţie are la Realitatea TV.

"Le-am răspuns că nu e relevantă funcţia şi că sunt un contribuabil şi că nu e OK să se poarte aşa cu mine. Au zis că s-ar putea să fie. […] Apoi mi-au pus actele înapoi şi mi-au mai dat vreo două. […] Când şi-au dat seama că ieşim şi că mă văd prietenii mei prin geam că mă agresează, m-au lăsat în pace. După care au venit după mine la hotel, după jumătate de oră şi m-au ameninţat. O să fac plângere penală. […] E un abuz pe care nu-l înţeleg", a declarat jurnalistul.

Într-un comunicat de presă însă, poliţia declară că acţiunea s-ar fi petrecut după miezul nopţii şi că Sebastian Oancea a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, precum şi pentru că a pătruns în incinta localului fără a purta mască de protecţie. S-au dat şi sancţiuni în valoare de 2.800 de lei.

Potrivit ziare.com, vineri dimineaţa, poliţiştii anunţau că doi bărbaţi au fost amendaţi după ce au adresat injurii poliţiştilor care îi descoperiseră dupa ora închiderii, alături de mai multe persoane, la o terasă din Centrul Vechi.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne