Judecătorii l-au făcut KO pe Oprescu: 10 ani şi 8 luni de puşcărie / Fostul edil ar fi fugit din ţară

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat, în mod definitiv, la nu mai puţin de 10 ani şi 8 luni de puşcărie în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit unor surse Libertatea, Oprescu ar fi plecat din ţară, înainte să fie anunţată sentinţa finală, astfel că Poliţia nu l-a găsit acasă pentru a-l bagă la închisoare.

Potrivit Press Hub, Sorin Oprescu a fost judecat pentru mai multe capete de acuzare, primind mai multe pedepse în cadrul aceluiaşi proces. Instanţa a decis să "aplice pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani şi 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 8 luni închisoare."

Fostul primar al Capitalei este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie.

Totodată, instanţa a decis confiscarea extinsă de la Sorin Oprescu a sumelor de 102.400 lei şi de 9.500 euro, ridicate în baza procesului-verbal de percheziţie imobiliară din 2015, întocmit de procuror.

De asemenea, menţine măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil din Bucureşti, dar şi asupra unei case din Ilfov, de 526 metri pătraţi, şi teren de 895 m2, aparţinând lui Sorin Oprescu, până la concurenţa sumei de 472.228,61 lei, la care se adaugă suma de 50.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Fostului primar al Capitalei i se interzic şi unele drepturi pe o perioadă între 3 şi 5 ani după ieşirea din închisoare.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015, pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.