Jucan critică Digi24. Prezenţa televizată a şefului Dumei de stat a Rusiei, inacceptabilă

Unul dintre membri Consiliului Naţional al Audiovizualului, Valentin Jucan, a catalogat interviul realizat de Digi24 cu preşedintele Dumei de stat a Rusiei drept o eroare majoră, în contextul în care înaltul oficial rus este vizat de sancţiuni impuse de UE.
Valentin Jucan
Valentin Jucan (Epoch Times România)

"Sergei Naryshkin, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, persoană căreia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene, este prezentat românilor de către un post de televiziune. Este adevărat că fiecare radiodifuzor îşi stabileşte propria politică editorială, însă această independenţă editorială comportă, totuşi, şi responsabilităţi faţă de public.

Consider că prezenţa televizată a acestei persoane sancţionate la cel mai înalt nivel european este o eroare majoră. Legitimarea lui Naryshkin în faţa românilor este, în opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care România îl are cu Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii", a declarat Valentin Jucan.

Membrul CNA a ţinut să evidenţieze faptul că această apariţie televizată este o continuare a încercărilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din România în privinţa politicilor internaţionale duse de Federaţia Rusă, politici care au dus tocmai la sancţionarea preşedintelui Dumei de Stat.

"Mai mult, contextul geopolitic în care ne aflăm reclamă întărirea presei româneşti în privinţa promovării valorilor europene şi a parteneriatelor la care ne-am angajat din credinţă, nu din conjunctură. Este inacceptabil acest demers de presă", a subliniat Valentin Jucan.

Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, unul dintre oficialii ruşi consideraţi responsabili pentru agresiunea Moscovei în Ucraina şi sancţionaţi în acest sens de Uniunea Europeană, a venit în vizită la Bucureşti la invitaţia şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a participa la ceremonia de preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus.