Joe Biden semnează un proiect de lege pentru declasificarea informaţiilor privind originea Covid-19

Joe Biden
Joe Biden (Facebook/joebiden)

După ce anterior a emis primul său veto de la preluarea mandatului, respingând un proiect de lege care ar fi anulat o normă a Departamentului Muncii privind investiţiile ESG (Environmental, social, and corporate governance), preşedintele american Joe Biden a semnat luni seara un proiect de lege bipartizan care obligă guvernul federal să declasifice cât mai multe informaţii posibile despre originile COVID-19, relatează Zero Hedge.

Semnătura sa vine după ce atât Camera Reprezentanţilor, cât şi Senatul au aprobat în unanimitate măsura, un moment rar de consens bipartizan copleşitor.

Datorită numărului voturilor, măsura ar fi supravieţuit probabil unui veto prezidenţial dacă Biden ar fi ales să nu-şi pună semnătura.

"Administraţia mea va continua să analizeze toate informaţiile clasificate referitoare la originile COVID-19, inclusiv legăturile potenţiale cu Institutul de Virologie din Wuhan", a afirmats Biden într-o declaraţie.

"În punerea în aplicare a acestei legislaţii, administraţia mea va declasifica şi va împărtăşi cât mai multe dintre aceste informaţii, în conformitate cu autoritatea mea constituţională de a mă proteja împotriva divulgării de informaţii care ar dăuna securităţii naţionale", a adăugat el.

Pentru americanii iubitori de libertate, care au fost tiranizaţi, cenzuraţi, interzişi şi eliminaţi de pe platforme de social media pentru că au îndrăznit să menţioneze acest lucru, se pune în mod special întrebarea dacă virusul s-a scurs din laboratorul de virusuri de nivel 4 de la Institutul de Virusologie din Wuhan sau virusul s-a transmis de la liliac, prin pangolin, la oameni.

Departamentul american al Energiei şi alte agenţii federale, precum FBI, au susţinut din ce în ce mai mult teoria unei scurgeri din laborator ca fiind originea probabilă a virusului, iar unii legislatori au sugerat chiar că Beijingul ar fi permis în mod deliberat răspândirea acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe