Joe Biden anulează alte şapte ordine executive ale lui Trump. Fără explicaţii

Joe Biden
Joe Biden (BRENDAN SMIALOWSKI / AFP via Getty Images)

La 24 februarie, Joe Biden a revocat şapte ordine executive emise de preşedintele Donald Trump între 2017 şi 2021. Casa Albă nu a oferit nicio explicaţie pentru revocare în comunicatul oficial de presă.

Biden a revocat una dintre primele acţiuni executive semnate de Trump la preluarea mandatului - un ordin executiv intitulat Principii fundamentale pentru reglementarea sistemului financiar al Statelor Unite.

Citiți și Restauraţie: Biden semnează 17 ordine executive de inversare a politicii administraţiei Trump. SUA revine în Acordul de la Paris, promovează identitatea de gen

Ordinul stabilea politica administraţiei Trump privind reglementarea financiară, primul obiectiv enumerat fiind „împuternicirea americanilor să ia decizii financiare independente şi decizii în cunoştinţă de cauză în legătură cu piaţa, economisirea pentru pensionare şi construirea averii personale”.

Politica a urmărit, de asemenea, să „prevină programele de bailout finanţate din banii contribuabililor” şi „să permită companiilor americane să fie competitive în raport cu firmele străine pe pieţele interne şi externe”, printre alte priorităţi.

Citiți și Ultima găselniţă: Democraţii îi cer lui Biden să implice parlamentari în lanţul de comandă al unui eventual atac nuclear

De asemenea, Biden a anulat un ordin executiv din aprilie 2018, intitulat „Reducerea sărăciei în America prin promovarea oportunităţii şi a mobilităţii economice”.

Ordinul lui Trump cerea guvernului federal să reformeze sistemul de asistenţă socială în jurul unui set de principii de bază, inclusiv îmbunătăţirea independenţei economice, vizarea beneficiilor pentru persoanele cu venituri mici şi reducerea „risipei prin consolidarea sau eliminarea programelor federale care sunt duplicate sau ineficiente”.

Citiți și SUA re-aderă la acordul pentru climă de la Paris

Administraţia Biden a înlăturat, de asemenea, o notă prezidenţială care exonera Departamentul Apărării de constrângerile cu privire la negocierea colectivă pentru a oferi militarilor flexibilitate maximă „pentru a construi o forţă letală, agilă, adaptabilă noilor tehnologii şi schimbărilor de poziţie”.

Epoch Times a trimis o cerere de comentarii unui purtător de cuvânt al lui Trump. Cele şapte ordine executive revocate miercuri sunt cele mai recente inversări ale politicilor administraţiei Trump pe care le-a anulat administraţia Biden.

Citiți și Joe Biden justifică măcelul comuniştilor împotriva uigurilor: nu ar fi genocid, ci norme culturale diferite

Lista revocărilor include, de asemenea, un ordin executiv legat de COVID-19 emis de Trump, care a îndemnat agenţiile federale să abordeze repercusiunile economice ale pandemiei prin „anularea, modificarea, renunţarea sau furnizarea de derogări de la reglementări” care ar putea pune în pericol redresarea economică. Un alt memorandum Trump anulat îndruma guvernul federal să revizuiască finanţarea pentru localităţi precum Seattle, care a adoptat o poziţie laxă cu privire la anarhie şi revolte în vara şi toamna anului 2020.

De asemenea, a fost anulat un ordin intitulat Promovarea arhitecturii civice federale de calitate, ordinul conducând la o revizuire stilistică a arhitecturii federale cu accent pe revenirea la formele clasice şi tradiţionale.

Citiți și Biden anulează pe şest obligativitatea universităţilor de a raporta legăturile cu China - impusă de Trump

Biden şterge, de asemenea, unul dintre ultimele ordine executive emise de Trump, care interzicea birocraţilor nealeşi să iniţieze sau să semneze regulamente federale.

Citiți și New York Times propune administraţiei Biden crearea unui "ţar al realităţii", care să coordoneze lupta împotriva "conspiraţioniştilor"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe