Joe Biden alege un fost ţar al Ebolei din administraţia Obama pe post de şef de personal

Ron Klain, alături de Joe Biden
Ron Klain, alături de Joe Biden (Mark Wilson / Getty Images)

Joe Biden a ales pe poziţia de şef de personal al Casei Albe un consilier şi fost administrator al administraţiei Barack Obama, „Ţarul” Ebolei, Ron Klain, potrivit Associated Press.

Măsura ar putea implica faptul că Biden se aşteaptă la provocări majore privitoare la pandemii, în cazul în care este ales.

"Experienţa şi capacitatea sa profundă şi variată de a lucra cu oameni din întregul spectru politic este exact ce am nevoie la un şef de cabinet de la Casa Albă în timp ce ne confruntăm cu acest moment de criză şi unim ţara", a spus Biden într-o afirmaţie făcută miercuri seara.

Klain, absolvent de drept la Harvard şi fost redactor la Harvard Law Review, a ocupat anterior poziţia de şef de personal al lui Biden în perioada 2009-2011, şi pentru vicepreşedintele Al Gore în perioada 1995-1999 după ce a lucrat la campania Clinton-Gore în 1992.

Spre sfârşitul preşedinţiei Clinton şi înaintea alegerilor din 2000, preşedintele campaniei lui Al Gore, Tony Coelho, l-a forţat pe Klain să iasă după ce loialiştii lui Gore au considerat că este prea loial faţă de Clintoni. Dar Klein a revenit în campania Gore după un an. În cele din urmă a ocupat funcţia de consilier general al Comitetului pentru Renumărare pentru Gore în timpul alegerilor disputate din 2000.

Klain a fost, de asemenea, puternic implicat în campania eşuată a fostului senator John Kerry în 2004 pentru preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe