Jocurile de la Tokyo vor fi anulate în cazul în care nu vor putea avea loc nici în 2021

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a mărturisit într-un interviu acordat companiei britanice de televiziune BBC, că Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo vor fi anulate în cazul în care nu vor putea avea loc nici în 2021.
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul 2021.
Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru anul 2021. (Tokyo 2020/facebook)

Ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice (24 iulie - 9 august 2020), de la Tokyo, reprogramată pentru vara anului 2021 în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale, ar putea fi anulată în cazul în care nu vor putea avea loc nici în 2021.

Potrivit noului calendar, JO ar urma să debuteze pe 23 iulie 2021 şi să se încheie pe 8 august, în timp ce Jocurile Paralimpice sunt programate în perioada 24 august - 5 septembrie. Şase luni mai târziu ar trebui să se desfăşoare la Beijing, Jocurile Olimpice de iarnă, ediţia 2022.

"Nu poţi angaja pentru totdeauna 3.000 sau 5.000 de persoane într-un comitet de organizare. Nu poţi modifica în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federaţiilor majore. Nu poţi ţine sportivii în incertitudine.. Însă când va veni decizia.... v-aş ruga să-mi acordaţi mai mult timp pentru a-i consulta pe sportivi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, partenerii japonezi", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Jocurile Olimpice au mai fost anulate o singură dată, în 1944, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, însă nu au fost niciodată mutate sau amânate.