JO-2012: Primul ministru israelian, "prudent" în faţa riscurilor de atentate la Londra

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu. (GALI TIBBON / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
24.07.2012

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că este "vigilent" în faţa riscurilor de atentate din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, refuzând, în acelaşi timp, să precizeze eventualele ameninţări specifice.

În cadrul unei emisiuni, "Face the Nation", a canalului de televiziune american CBS, Netanyahu a fost întrebat în legătură cu informaţiile săptămânalului britanic Sunday Times, potrivit căruia serviciile de informaţii israeliene ar fi trimis o echipă în Europa, pe urmele autorilor potenţialelor atentate la JO de la Londra.

Netanyahu a acuzat Iranul şi Hezbollah că s-ar afla, de circa 2 ani, la originea unei campanii de atentate vizând Israelul, în special atentatul de miercuri din Bulgaria, care a ucis 5 turişti israelieni. "Suntem vigilenţi în ce priveşte posibilitatea altor atentate, în altă parte. Vom da detalii specifice celor care au nevoie de ele", a declarat şeful guvernului israelian. "Nu pot confirma nicio informaţie pe care noi o avem cu privire la Jocurile Olimpice. Ştim că Iranul şi Hezbollah au făcut atentate. Suntem tot timpul vigilenţi, dar nu pot da niciun detaliu", a adăugat el.

Înaintea acestei luări de poziţie, ministrul israelian al apărării Ehud Barak, a declarat într-un comunicat că nu există "ameninţări concrete de atentat la JO de la Londra", care încep pe 27 iulie.

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Bet, a trimis agenţi pentru protejarea delegaţiei olimpice, iar Mossad, serviciul de informaţii israelian, a deplasat o echipă, sub numele de cod "Bayonnette", în căutarea unui grup bănuit că lucrează în legătură cu Iranul şi Hezbollah, relatează jurnalul britanic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor