Fotbal: Tottenham l-a amendat cu 98.400 de euro pe Luka Modric

Epoch Times România
23.07.2012

Conducerea clubului englez de fotbal Tottenham l-a amendat cu 80.000 lire sterline (98.400 euro) pe internaţionalul croat Luka Modric, după ce mijlocaşul nu s-a prezentat la antrenamentul de vineri al grupării londoneze şi a refuzat, totodată, să intre în cantonament înaintea turneului de pregătire din Statele Unite.

Conform presei britanice, jucătorul în vârstă de 26 ani, dorit de Real Madrid, riscă să primească o nouă amendă dacă va refuza în continuare să se prezinte la centrul de pregătire al clubului.

Modric îşi doreşte să plece de la Tottenham, însă oferta celor de la Real, în valoare de 27 milioane lire sterline (33,2 milioane euro) este departe de suma solicitată de clubul englez: 40 milioane lire sterline (49,2 milioane euro).

Pe lângă Real Madrid, de serviciile fotbalistului croat se mai interesează şi formaţia franceză Paris Saint-Germain, care a investit deja în această vară aproximativ 90 milioane euro în transferuri.

Luka Modric a mai încercat să se despartă de Tottenham şi în urmă cu un an, când a avut pe masă o ofertă de la Chelsea Londra, însă fostul antrenor al celor de la Spurs, Harry Redknapp, a refuzat să-i acorde transferul.

Actualul manager al lui Tottenham, portughezul Andre Villas-Boas, fost la Chelsea, a afirmat la finele săptămânii trecute că Modric reprezintă una dintre piesele-cheie ale proiectului său sportiv, considerând că mijlocaşul croat a greşit acţionând în acest mod, iar situaţia s-ar putea întoarce împotriva sa. "Cred că Modric a greşit, iar asta se va întoarce împotriva sa. A înrăutăţit situaţia prin ceea ce a făcut, iar acum preşedintele clubului (Daniel Levy) este foarte supărat. De asemenea, nu este un moment prea bun pentru Daniel Levy, care se află în SUA în acest moment, din cauza soţiei sale bolnave", a declarat Villas-Boas pentru cotidianul spaniol AS.

Tehnicianul lusitan a recunoscut că plecarea lui Modric ar reprezenta "o mare pierdere" pentru Tottenham. "Am încercat să-l transfer la Chelsea, în vara anului trecut. Ar fi o pierdere mare. Este un jucător care poate face diferenţa, care oferă multă claritate jocului, când echipa are nevoie, şi care poate evolua pe mai multe poziţii", a adăugat Andre Villas-Boas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor