JO 2012 - Marea Britanie şi-a fixat drept obiectiv câştigarea a 48 de medalii la 12 discipline

Cele cinci cercuri olimpice uriaşe, dezvelite în 20 iunie pe Heathrow, aeroportul oficial al Jocurilor Olimpice de vară 2012. (Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)
Epoch Times România
04.07.2012

Marea Britanie şi-a fixat drept obiectiv câştigarea a 48 de medalii, la 12 discipline sportive, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august 2012), o uşoară creştere faţă de totalul reuşit în urmă cu patru ani, la Beijing.

Gazda Olimpiadei din această vară şi-a propus să se claseze între primele patru ţări în clasamentul pe medalii, acesta fiind de altfel obiectivul stabilit şi la precedentele Jocuri, din 2008, unde britanicii au cucerit 47 de medalii la 11 discipline, ocupând în final poziţia a 4-a pe naţiuni, după China, Statele Unite şi Rusia.

"Majoritatea oamenilor vor judeca succesul acestui eveniment nu după modul în care va funcţiona transportul public, ci după locul pe care îl vom ocupa în clasamentul pe medalii", a afirmat ministrul britanic al Sporturilor, Hugh Robertson.

UK Sport apreciază că sportivii britanici ar putea câştiga până la 70 de medalii cu ocazia JO 2012, dacă vor evolua la nivelul lor cel mai înalt, în timp ce performanţa minimă este evaluată la 40 de medalii, fotbalul nefiind inclus în aceste calcule.

Principalul sport de care britanicii îşi leagă speranţele este ciclismul, unde se speră în câştigarea a 6-10 medalii, urmat de Înot, atletism şi canotaj, sporturi care speră să aducă fiecare cel puţin câte 5 medalii.

În schimb, nu există nicio aşteptare legat de baschet, handbal, înot sincron, tenis de masă, volei, polo pe apă, haltere şi lupte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor