JO 2012 - Gimnastică: Flavius Koczi - La ce am arătat azi, locul 7 este pe merit

LONDRA, ANGLIA - 5 august 2012: Flavius Koczi evoluând în finala de la sol. (Ronald Martinez / Getty Images)
Epoch Times România
05.08.2012

Gimnastul român Flavius Koczi opina după finala de la sol, unde s-a clasat al 7-lea, că evoluţia sa a fost subevaluată de arbitri, dar speră să-şi ia revanşa la sărituri şi să aducă o medalie României la Jocurile Olimpice 2012.

"Ştiam că este o finală foarte grea, nota cu care am intrat în finală, a treia, nu însemna nimic. În calificări am făcut un sol mai bun ca azi, când am avut o primă linie nu prea bună, am pierdut destule zecimi acolo, dar restul nu mi s-a părut aşa rău şi personal cred că nota a fost puţin prea mică. Dar, acum să nu exagerez, locul 7 cred că este meritoriu pentru ce am arătat azi şi privesc mai departe cu încredere la sărituri. Eu îmi doream un loc mai bun, dar la ce am arătat azi locul 7 este pe merit. Îmi trebuia o execuţie de 9,100 şi luam 15,800, era greu, dar nu era imposibil", a declarat Flavius Koczi după finala de la sol.

Reşiţeanul mai are o şansă la medalie în finala la sărituri, programată luni: "Chiar dacă am intrat cu a 6-a notă la sărituri, sunt speranţe destul de mari. Eu trebuie să-mi fac săriturile bine în picioare - în calificări nu am reuşit nici la prima, nici la a doua - şi am multă încredere că se poate. Moralul meu e foarte bun, nu pot să-mi reproşez decât că prima linie nu a fost aşa cum trebuia în finala de la sol".

Flavius Koczi a anunţat că va dezvălui motivul real pentru care nu a evoluat în finala de la individual compus, fapt care i-a adus numeroase critici, doar după finala de la sărituri: "Eu nu regret nimic. Nimeni nu ştie motivul pentru care nu am fost la individual compus. Doar s-a vehiculat. Aştept să termin concursul, şi finala de la sărituri, şi dacă voi fi întrebat, voi răspunde. S-a vorbit foarte mult, asta m-a afectat, dar nu este o scuză lucrul acesta".

Kohei Uchimura, campion absolut la Londra, campion mondial la sol, şi chinezul Kai Zou, campion olimpic la Beijing la sol şi vicecampion mondial la sol, erau favoriţi la medalia de aur, în timp ce israelianul Alexander Shatilov, bronz la CM 2011, Flavius Koczi, campion european, se băteau pentru cealaltă treaptă a podiumului. Flavius Koczi, cu 15,666, a obţinut a 3-a notă în calificări după Zou (15,833) şi Uchimura (15,766).

Uchimura a început concursul şi luat 15,800 (6,700 + 9,100), apoi Zou a trecut apoi în frunte cu 15,933 (6,900+9,033). Rusul Denis Abliazin a avut şi el un exerciţiu valoros şi a primit 15,800, ceea ce i-a făcut misiunea lui Koczi foarte delicată în tentativa de a urca pe podium. O dezechilibrare la prima diagonală i-a marcat începutul exerciţiului, dar apoi evoluţia lui a părut sigură şi bună, a smuls ropote de aplauze, însă nota primită 15,100 a fost dezamăgitoare. Românul a fost penalizat şi cu o zecime pentru o ieşire de pe covor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor