Jean Luc Brunel pus sub acuzare pentru viol de minori în dosarul Epstein

Jeffrey Epstein şi Jean-Luc Brunel
Jeffrey Epstein şi Jean-Luc Brunel (Youtube)

Un agent suspectat de organizarea „cazării unor fete sau femei tinere în numele lui Jeffrey Epstein” a fost acuzat de violul minorilor, a declarat sâmbătă un procuror francez.

Jean Luc Brunel a fost arestat, miercuri, la aeroportul Charles de Gaulle, în timp ce se pregătea să ia un zbor către Senegal.

Procurorul Remy Heitz din Paris a declarat într-un comunicat de presă că, vineri, Brunel a fost acuzat de hărţuire sexuală şi viol de minori, comise pe parcursul ultimilor 15 ani de către un magistrat.

Brunel, care a fost arestat preventiv, "este suspect de viol, agresiune sexuală şi hărţuire sexuală a diferitelor victime minore sau majore şi că a organizat transportul şi cazarea unor tinere fete sau femei în numele lui Jeffrey Epstein", a spus Heitz.

Jeffrey Epstein este un miliardar american acuzat de traficarea de minore şi organizarea de orgii pe insula sa din arhipeleagul Virgin Islands. La petrecerile lui Epstein participau nume de rezonanţă ale politicii, diplomaţiei internaţionale, finanţişti şi personalităţi.

Epstein a fost arestat pe 6 iulie 2019 şi a fost declarat mort prin sinucidere pe 10 august 2019, deşi moartea lui este extrem de controversată.

Lui Brunel nu i s-au înaintat acuzaţii de trafic de persoane, una dintre principalele linii în anchetă, deoarece magistratul a decis că în prezent nu există suficiente dovezi pentru a se pronunţa cu privire la această acuzaţie.

Cu toate acestea, i s-a acordat statutul de „martor şi asistent al traficului de persoane agravat”. Aceasta înseamnă că poate fi audiat de trei judecători de instrucţie şi ar putea fi acuzat în viitor, dacă vor apărea probe noi în dosar.

Mai multe femei s-au identificat ca victime şi au vorbit cu poliţia de la deschiderea anchetei franceze în august anul trecut, în aceeaşi lună în care a fost declarat sinucis în închisoarea din New York.

Brunel a negat anterior orice acţiune greşită într-un proces din 2015 în care fusese condamnat Epstein, şi a pretins că „publicitatea adversă” din jurul finanţatorului i-a afectat reputaţia.

Arestarea vine la mai bine de un an după ce procurorii de la Paris au deschis o anchetă privind abuzurile sexuale legate de Epstein şi de posibilii săi complici care au produs victime franceze sau au acţionat pe teritoriul francez.

O acuzatoare a lui Epstein, Virginia Roberts Giuffre, a declarat că a fost abuzată şi de Brunel. Giuffre a susţinut într-o declaraţie din 2016 făcută publică anul trecut că Epstein şi asociata sa Ghislaine Maxwell i-au cerut să ofere servicii sexuale lui Brunel.

Vorbind la „Dateline” de la NBC, într-o emisiune difuzată în septembrie anul trecut, Giuffre a spus că Epstein i-a spus că s-a culcat cu „peste o mie de femei pe care le-a adus Brunel”.

Ghislaine Maxwell a fost arestată în iulie 2020 şi rămâne închisă la New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe