Fiul şi soţul judecătoarei care judecă dosarul finanţelor lui Epstein, împuşcaţi într-un atentat

Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell
Pedofilul traficant miliardar Jeffrey Epstein împreună cu Ghislaine Maxwell (Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images)

Soţul şi fiul judecătoarei federale Esther Salas au fost împuşcaţi la domiciliul familiei din New Jersey duminică după-amiază, stârnind un răspuns masiv al forţelor de ordine.

Poliţia spune că ar urmări un singur suspect. Trei oficiali seniori ai poliţiei au declarat pentru canalul News 4 că un bărbat l-a împuşcat pe soţul judecătoarei Esther Salas şi pe fiul acesteia în vârstă de 20 de ani în locuinţa familiei din North Brunswick în jurul orei 5 p.m. duminică. Fiul a murit în urma atacului. Soţul este în stare critică.

Informaţii iniţiale susţin că soţul ar fi răspuns la uşă şi a fost împuşcat de mai multe ori; fiul a alergat spre uşă şi a fost împuşcat şi el înainte ca atacatorul să fugă, au spus sursele.

Aparent atacatorul s-a deghizat în lucrător FeDex. FBI a declarat pe Twitter că investighează împuşcarea.

Salas a prezidat o acţiune în curs de desfăşurare deschisă de investitorii Deutsche Bank, care susţin că banca a făcut declaraţii false cu privire la politicile sale de spălare a banilor şi nu a reuşit să monitorizeze clienţii „cu risc ridicat”, inclusiv infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, potrivit AP.

Conform variantei oficiale, Epstein s-ar fi sinucis într-o secţiune de maximă securitate a unui penitenciar american, după ce fusese luat în custodie pentru delicte de trafic de persoane minore. Însă numeroase detalii legate de moartea sa au stârnit controverse serioase.

Epstein a atras o mulţime de celebrităţi şi magnaţi din lumea finanţelor, afacerilor şi politicii internaţionale pe insula sa din arhipelagul Virgin Islands unde organiza orgii cu minore. Asociata lui Ghislaine Maxwell, fiica fostului magnat al presei britanice şi agent Mossad, Robert Maxwell, a fost şi ea capturată cu două săptămâni în urmă în SUA, fiind căutată într-un dosar conex.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe