Ghislaine Maxwell: Epstein şi Bill Clinton au zburat împreună la bordul avionului Lolita Express

Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein
Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein (Daily Mail)

Ghislaine Maxwell, o parteneră apropiată a miliardarului pedofil Jeffrey Epstein, a confirmat într-o declaraţie recent desigilată, făcută în 2016, că a zburat împreună cu Epstein şi fostul preşedinte Bill Clinton la bordul unui avion al pedofilului către insula sa privată din arhipelagul Virgin Islands.

Mărturia, parte a unui proces - acum soluţionat - de defăimare a lui Maxwell, deschis de petenta Virginia Giuffre, conţine nenumărate exemple în care se poate observa că Maxwell s-a sustras întrebărilor avocaţilor. Epstein a descris-o pe Maxwell - care acum este învinuită că a acordat asistenţă miliardarului în activităţile de racolare de fete, uneori minore, în vederea traficării de favoruri sexuale - drept „cel mai bun prieten” al său într-un articol din 2003 al Vanity Fair.

La un moment dat, mărturia arată cum Maxwell este întrebată de avocatul lui Giuffre, Sigrid McCawley: „Ai zburat cu avioane, avioanele lui Jeffrey Epstein cu preşedintele Clinton, este corect?”

Maxwell a răspuns: „Am zburat, da”.

După arestarea, pe 6 iulie 2019, a lui Jeffrey Epstein acuzat de traficare de minore în scop sexual şi presuspusa moarte a acestuia într-o celulă din închisoare, survenită, oficial, în august, Maxwell este acuzată acum de racolare de fete minore pe care Epstein le oferea apropiaţilor lui, din cercuri înalte ale lumii politice, financiare şi de entertainment, pe insula sa privată.

În întrebările ulterioare, Maxwell a fost întrebată: „Când eraţi în avion cu Jeffrey şi preşedintele Clinton, l-aţi observat pe Jeffrey şi pe [REDACTAT] vorbind?”

„Sunt sigur că au făcut-o”, a răspuns Maxwell.

Când a fost întrebată dacă Epstein şi persoana al cărei nume a fost redactat păreau prietenoşi, Maxwell a spus „Nu-mi amintesc”.

Laura Menninger, avocatul lui Maxwell, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii prin e-mail a Epoch Times.

Clinton a zburat cu avionul lui Epstein, supranumit „Lolita Express” din cauza destinaţiei legate de orgii sexuale cu fete minore, de cel puţin 26 de ori, conform înregistrărilor de zbor obţinute de Fox News în 2016. Într-o declaraţie din iulie 2019, Clinton a negat că ar fi vizitat vreodată insula privată a lui Epstein şi a spus că a călătorit cu avionul respectiv doar de patru ori.

Anul trecut, cu o zi înainte ca Epstein să fie găsit mort în celula sa, aproape 2.000 de pagini de documente referitoare la el au fost desigilate, inclusiv afirmaţiile lui Giuffre conform cărora Maxwell i-a cerut să facă sex cu un număr de bărbaţi bogaţi şi puternici, inclusiv Epstein.

În aceste documente desigilate, o secţiune intitulată „Înregistrări la New York Presbyterian Hospital” a detaliat modul în care Giuffre „a furnizat dosare medicale extinse în acest caz, inclusiv dosare medicale de pe vremea când inculpatul a abuzat-o şi traficat-o sexual”.

Conform transcrierii din 2016, care conţinea nenumărate redactări, Maxwell a fost întrebată despre relaţia ei cu Epstein şi despre acuzaţiile lui Giuffre.

„Nu am văzut niciodată activităţi nepotrivite cu minore în ceea ce îl priveşte pe Jeffrey”, a spus Maxwell.

„Nu pot depune mărturie despre ceea ce Jeffrey a făcut sau nu”, a spus Maxwell. Ea a adăugat mai târziu: „Nu pot să mărturisesc decât despre ceea ce ştiu şi despre faptul că ea (Giuffre) a minţit în ceea ce mă priveşte de la început până la sfârşit şi mă determină în mod repetat să pun la îndoială orice ar putea simţi”.

Mărturia, precum şi alte documente, au devenit subiectul desigilării după ce a doua Curte de Apel a SUA din Manhattan, a respins, pe 19 octombrie, „fabulaţiile” lui Maxwell conform cărora interesele sale ar fi mai importante decât prezumţia că publicul ar trebui să vadă materialele.

Maxwell a fost arestată pe 2 iulie la Bradford, New Hampshire. Fiică a defunctului magnat al presei şi agent al Mossad Robert Maxwell, Ghislaine a trăit ani de zile cu Epstein şi l-a însoţit frecvent în călătorii în jurul lumii. Dacă va fi condamnată, ea se confruntă cu până la 35 de ani de închisoare. Procesul este programat în iulie 2021.

În timpul depunerii mărturiei sale din 2016, Maxwell a fost întrebată de câte ori dacă a zburat cu avioanele lui Jeffrey Epstein.

- De foarte multe ori, a răspuns ea.

Maxwell a spus că a fost angajată de Epstein, care a angajat asistenţi, arhitecţi, decoratori, bucătari, femei de serviciu, grădinari, oameni pentru îngrijit piscina şi piloţi pentru a întreţine şase case, conform transcrierii, care are 418 pagini.

Într-un caz, Maxwell a recunoscut că „o parte foarte mică din slujba mea a fost din când în când să găsesc terapeuţi profesionişti pentru masaj pentru Jeffrey”.

Maxwell a părut evazivă în timp ce avocaţii au insistat întrebând dacă a angajat-o pe Giuffre să-i facă lui Epstein un masaj erotic.

„Virginia Roberts [Giuffre] s-a pretins maseuză şi s-a oferit să vină să facă un masaj”, a mărturisit Maxwell.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe