Bill Clinton neagă că ar fi vizitat insula orgiilor a lui Jeffrey Epstein

Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein
Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein (Daily Mail)

Fostul preşedinte Bill Clinton, printr-un purtător de cuvânt, a negat că a fost vreodată pe insula privată a lui Jeffrey Epstein, miliardarul pedofil care ar fi fost găsit "sinucis" într-o celulă de penitenciar anul trecut.

Comunicatul preşedintelui Clinton survine după ce, cu câteva zile în urmă, au fost desecretizate documentele unui proces intentat de o presupusă victimă a lui Jeffrey Epstein şi a fostei lui iubite şi confidente Ghislaine Maxwell. În documente apar referiri la Bill Clinton.

„Povestea se schimbă, faptele nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Urena, într-o declaraţie din 31 iulie pe social media. „Preşedintele Clinton nu a fost niciodată pe insulă.”

Într-o declaraţie separată pentru Newsweek, Urena a spus că Bill Clinton nu a fost „niciodată în Insula Small St. James”. „Nu a vorbit cu Epstein de mai bine de zece ani”, a adăugat el. „Cu mult înainte ca [crimele] groaznice ale lui Epstein să fie făcute publice".

Virginia Roberts Giuffre, în vârstă de 36 de ani, l-a acuzat pe Epstein, care a fost condamnat pentru că a solicitat unor fete minore să se prostitueze în 2008, că a agresat-o sexual de nenumărate ori, cu ajutorul prietenei sale, Ghislaine Maxwell. Giuffre a depus mărturie unei avocate că şi-a amintit că fostul preşedinte american Bill Clinton era prezent în avionul lui Epstein. Jurnalul de bord al avionului, supranumit Lolita Express pentru că făcea curse cu VIP-uri pe insula lui Epstein, menţionează numele lui Clinton de 26 de ori.

„Majoritatea fetelor pe care Jeffrey le-a cunoscut sau le-a avut în avion sau în casa lui erau minore”, a spus Roberts.

Când Epstein şi Clinton se aflau pe insulă împreună, Ghislaine Maxwell - recent arestată pentru că ar fi atras fete minore pentru a le folosi în reţeaua de trafic a lui Epstein - era şi ea acolo, a spus Giuffre.

Orgiile sexuale de pe insula lui Jeffrey Epstein, unde se adunau o mulţime de celebrităţi, erau la ordinea zilei, potrivit mărturiilor Victoriei Giuffre şi a altor femei.

La sfârşitul lunii iulie, judecătorul districtual Loretta Preska a dispus publicarea documentelor, care făceau parte dintr-un proces civil pe care Giuffre l-a intentat împotriva prietenei lui Epstein, Ghislaine Maxwell.

Epstein a vizitat Casa Albă de mai multe ori în timpul administraţiei Clinton, conform unor dosare de la Biblioteca Clinton, iar Clinton a zburat pe avionul lui Epstein de mai multe ori după ce a părăsit administraţia.

Zborurile au inclus fete minore, a susţinut un jurnalist de investigaţie.

Un portret bizar al fostului preşedinte, îmbrăcat într-o rochie albastră, a fost găsit în conacul din Epstein din New York.

Avocatul lui Clinton, Urena, a declarat într-o declaraţie anul trecut că Bill Clinton nu avea cunoştinţă despre „crimele teribile” ale lui Epstein. Călătoria cu avionul a inclus, de asemenea, membri ai Serviciul Secret care îi ofereau paza, precum şi personal şi susţinători ai fundaţiei Clinton.

O moderatoare a postului ABC a fost înregistrată într-un videoclip intern în 2016 nemulţumită că directorii postului „au omorât” o anchetă care prezenta un interviu cu Giuffre. „Ce aveam era incredibil. Pe [Bill] Clinton, aveam totul. Am încercat timp de trei ani să îl public, era asemenea acestor noi dezvăluiri şi am avut tot”, a mărturisit aceasta.

Într-o discuţie cu un alt avocat, Victoria Giuffre a susţinut că Maxwell i-a spus că a zburat cu Clinton pe insulă cu un elicopter. Ea a spus că nu este sigură dacă Maxwell spunea adevărul, pentru că „lui Ghislaine îi place să vorbească multe lucruri care sună fantastic”.

Părţi relevante pot fi găsite la paginile 144-153 şi 290 într-o compilaţie pe care site-ul web Law & Crime l-a creat cu toate documentele desecretizate.