Bill Clinton neagă că ar fi vizitat insula orgiilor a lui Jeffrey Epstein

Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein
Portret ciudat al lui Bill Clinton care s-ar fi găsit în casa pedofiului Jeffrey Epstein (Daily Mail)

Fostul preşedinte Bill Clinton, printr-un purtător de cuvânt, a negat că a fost vreodată pe insula privată a lui Jeffrey Epstein, miliardarul pedofil care ar fi fost găsit "sinucis" într-o celulă de penitenciar anul trecut.

Comunicatul preşedintelui Clinton survine după ce, cu câteva zile în urmă, au fost desecretizate documentele unui proces intentat de o presupusă victimă a lui Jeffrey Epstein şi a fostei lui iubite şi confidente Ghislaine Maxwell. În documente apar referiri la Bill Clinton.

„Povestea se schimbă, faptele nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Urena, într-o declaraţie din 31 iulie pe social media. „Preşedintele Clinton nu a fost niciodată pe insulă.”

Într-o declaraţie separată pentru Newsweek, Urena a spus că Bill Clinton nu a fost „niciodată în Insula Small St. James”. „Nu a vorbit cu Epstein de mai bine de zece ani”, a adăugat el. „Cu mult înainte ca [crimele] groaznice ale lui Epstein să fie făcute publice".

Virginia Roberts Giuffre, în vârstă de 36 de ani, l-a acuzat pe Epstein, care a fost condamnat pentru că a solicitat unor fete minore să se prostitueze în 2008, că a agresat-o sexual de nenumărate ori, cu ajutorul prietenei sale, Ghislaine Maxwell. Giuffre a depus mărturie unei avocate că şi-a amintit că fostul preşedinte american Bill Clinton era prezent în avionul lui Epstein. Jurnalul de bord al avionului, supranumit Lolita Express pentru că făcea curse cu VIP-uri pe insula lui Epstein, menţionează numele lui Clinton de 26 de ori.

„Majoritatea fetelor pe care Jeffrey le-a cunoscut sau le-a avut în avion sau în casa lui erau minore”, a spus Roberts.

Când Epstein şi Clinton se aflau pe insulă împreună, Ghislaine Maxwell - recent arestată pentru că ar fi atras fete minore pentru a le folosi în reţeaua de trafic a lui Epstein - era şi ea acolo, a spus Giuffre.

Orgiile sexuale de pe insula lui Jeffrey Epstein, unde se adunau o mulţime de celebrităţi, erau la ordinea zilei, potrivit mărturiilor Victoriei Giuffre şi a altor femei.

La sfârşitul lunii iulie, judecătorul districtual Loretta Preska a dispus publicarea documentelor, care făceau parte dintr-un proces civil pe care Giuffre l-a intentat împotriva prietenei lui Epstein, Ghislaine Maxwell.

Epstein a vizitat Casa Albă de mai multe ori în timpul administraţiei Clinton, conform unor dosare de la Biblioteca Clinton, iar Clinton a zburat pe avionul lui Epstein de mai multe ori după ce a părăsit administraţia.

Zborurile au inclus fete minore, a susţinut un jurnalist de investigaţie.

Un portret bizar al fostului preşedinte, îmbrăcat într-o rochie albastră, a fost găsit în conacul din Epstein din New York.

Avocatul lui Clinton, Urena, a declarat într-o declaraţie anul trecut că Bill Clinton nu avea cunoştinţă despre „crimele teribile” ale lui Epstein. Călătoria cu avionul a inclus, de asemenea, membri ai Serviciul Secret care îi ofereau paza, precum şi personal şi susţinători ai fundaţiei Clinton.

O moderatoare a postului ABC a fost înregistrată într-un videoclip intern în 2016 nemulţumită că directorii postului „au omorât” o anchetă care prezenta un interviu cu Giuffre. „Ce aveam era incredibil. Pe [Bill] Clinton, aveam totul. Am încercat timp de trei ani să îl public, era asemenea acestor noi dezvăluiri şi am avut tot”, a mărturisit aceasta.

Într-o discuţie cu un alt avocat, Victoria Giuffre a susţinut că Maxwell i-a spus că a zburat cu Clinton pe insulă cu un elicopter. Ea a spus că nu este sigură dacă Maxwell spunea adevărul, pentru că „lui Ghislaine îi place să vorbească multe lucruri care sună fantastic”.

Părţi relevante pot fi găsite la paginile 144-153 şi 290 într-o compilaţie pe care site-ul web Law & Crime l-a creat cu toate documentele desecretizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii