Japonia s-a retras din Turul ciclist al Chinei

(Bryn Lennon / Getty Images)

Tensiunea dintre China şi Japonia din cauza diferendului teritorial din Marea Chinei Orientale continuă să aibă repercusiuni în lumea sportivă, prin retragerea sportivilor japonezi din Turul ciclist al Chinei şi dintr-o probă din Cupa Mondială de tenis de masă.

Federaţia japoneză de ciclism a anunţat că rutierii, conducătorii echipelor, jurnaliştii şi un controlor antidoping japonez prezenţi în Turul ciclist al Chinei (15-23 septembrie) au fost rugaţi să părăsească China de către organizatori, din cauza temerilor privind securitatea lor.

Kasumi Ishikawa, membră a echipei Japoniei, vicecampioană olimpică la tenis de masă la Londra, a anunţat la rândul ei că nu va participa la etapa de Cupă Mondială prevăzută în acest weekend la Huangshi, în China.

Marţi, China şi-a retras jucătorii din turneul de badminton aflat în curs în Japonia.

Aceste anunţuri survin într-un context diplomatic tulbure între cele două ţări din cauza diferendului teritorial din Marea Chinei Orientale.

Decizia de săptămâna trecută a guvernului japonez de a naţionaliza un mic arhipelag din această mare, numit Senkaku de japonezi şi Diaoyu de chinezi, a suscitat iritarea Beijingului, declanşând numeroase manifestări antijaponeze în oraşele chinezeşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport