Japonia interceptează un avion militar rusesc deasupra insulei Hokkaido

Un avion de luptă japonez F-15.
Un avion de luptă japonez F-15. (Captură Foto)
Andrei Popescu
16.09.2015

Ministerul nipon al Apărării a anunţat că avioanele sale au fost nevoite să se ridice de la sol pentru a intercepta un avion străin, aparent unul rusesc, care a pătruns în spaţiul aerian japonez.

Avionul a pătruns marţi în spaţiul aerian japonez deasupra insulei Hokkaido, cea mai nordică dintre principalele insule ale Japoniei, şi a zburat în acea zonă timp de 16 secunde la ora locală 14:04 (5:04 GMT), a declarat ministerul.

Autorităţile japoneze au susţinut că forţele aeriene au trimis 4 avioane de luptă F-15 dar că acestea nu au reuşit să se apropie de avion şi să îl identifice.

Ministerul nipon al Apărării a mai declarat că, pe baza analizării dârelor lăsate în urmă de intrus, a fost vorba de un avion rusesc.

Este primul caz de încălcare a spaţiului aerian nipon de către aviaţia militară rusească începând cu august 2013, când două bombardiere strategice ruseşti Tu-95 au fost interceptate lângă insula Okinoshima, din sud-vestul Japoniei, a adăugat ministerul.

Ministerul japonez de Externe a depus un protest oficial la adresa Rusiei, a raportat presa niponă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor