Iurie Leancă: Desemnarea lui Eugen Sturza în funcţia de ministru al Apărării – o responsabilitate imensă

PDM a înaintat o candidatură la funcţia de ministru al Apărării din cadrul partidului lui Leancă. Unele voci susţin că acesta este folosit drept carne de tun în meciul regizat de PD-PSRM.
Ştefan Sârbu
12.09.2017

alte articole

Iurie Leancă, liderul PPEM (PPEM)
Ştefan Sârbu
12.09.2017

În contextul propunerii de către coaliţia de guvernare de la Chişinău la funcţia de ministru al Apărării al Republicii Moldova pe membrul Partidului Popular European (PPEM), Eugen Sturza, vicepreşedintele Parlamentului şi liderul PPEM, Iurie Leancă susţine că decizia este importantă instituţia având nevoie de o reformă profundă, de modernizare şi de întărire a cooperării cu partenerii strategici ai ţării.

”Pentru PPEM, nominalizarea vicepreşedintelui partidului, Eugen Sturza, la o funcţie atât de importantă, ca cea de ministru al Apărării este o responsabilitate imensă”, a adăugat Leancă promiţând colegului tot sprijinul politic al formaţiunii pentru a reuşi să îndeplinească obiectivele propuse.

Menţionăm că marţi, în timpul unui briefing de presă Vlad Plahotniuc a anunţat că în urma consultărilor cu colegii de partid au decis să-l propună şefului statului pentru numirea în funcţie de ministru al Apărării pe Eugen Sturza. ”În cazul în care candidatura nu va fi acceptată de preşedintele ţării, o spun de pe acum foarte clar, că noi vom înainta a doua oară aceeaşi persoană. Nu acceptăm nici un fel de scheme şi compromisuri la acest subiect, nu venim cu un candidat pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană.”

În context, fostul ambasador al R. Moldova în Austria şi actual preşedinte al Institutului pentru Iniţiative Strategice (IPIS), Andrei Popov notează că Eugen Sturza nu va deveni ministru al Apărări. ”Cred că asistăm la un nou spectacol regizat după calapodul cu uninominalul. Tot aşa şi astăzi, se pare, că Eugen Sturza, cu sau fără voia acestuia şi a conducerii PPEM, este folosit drept carne de tun, pion de sacrificiu doar pentru a crea aparenţele de luptă aprigă acolo unde, în realitate, asistăm la un nou "meci aranjat".”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor