Italia prelungeşte până în septembrie izolarea la domiciliu pentru românii care intră pe teritoriul său

(wikimedia.org)

Italia a decis prelungirea până la 7 septembrie a măsurii de izolare la domiciliu atât pentru românii şi bulgarii care intră pe teritoriul său, cât şi pentru cetăţenii străini care au trecut prin România şi Bulgaria în ultimele două săptămâni, relatează B1 TV.

Decizia a fost anunţată sâmbătă, 8 august.

Autorităţile de la Roma au luat măsura în condiţiile în care, în ultimele săptămâni, România s-a confruntat cu un număr ridicat de cazuri noi zilnice de infecţii cu Covid.

Potrivit sursei citate, cetăţenii care sosesc în Italia din zone lovite de un număr mare de infectări cu COVID-19 sunt, de asemenea, obligaţi să furnizeze o adresă şi un număr de telefon şi vor fi verificaţi periodic.

Decretul a fost semnat la sfârşitul acestei săptămâni de către premierul italian Giuseppe Conte şi în document sunt menţionate restricţii şi pentru alte 13 ţări care prezintă un risc major de exportare virusului, după cum urmează: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Anunţul autorităţilor italiene vine în contextul în care Germania a decis includerea pe lista cu “zone de risc” a şapte judeţe din România, şi anume: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş.

“Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista ‘zonelor de risc’ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, precizează MAE într-un comunicat.