Italia extinde perioada intrării în carantină a celor sosiţi din Bulgaria şi România pe timp de 14 zile

.
. (pixabay.com)

Italia a anunţat extinderea valabilităţii măsurii potrivit căreia persoanele ce sosesc în peninsulă din Bulgaria şi România vor fi puse în carantină timp de 14 zile. Iniţial, măsura de carantinare fusese adoptată săptămâna trecută şi urma să expire vineri, dar guvernul italian a decis prelungirea acesteia, se arată într-un comunicat publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătăţii italian.

„Având în vedere evoluţia cadrului epidemiologic, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat ordinul prin care Algeria este eliminată de pe lista ţărilor non-UE ai căror cetăţeni au acces în Italia, având obligaţia de a face carantină, chiar şi fără motive dovedite de urgenţă. În acelaşi ordin, ministrul a extins şi măsurile restrictive pentru cei care au fost în România şi Bulgaria”, se precizează în documentul citat, în care nu este menţionat de această dată termenul la care măsura ar înceta să mai fie în vigoare.

Ţara peninsulară se confruntă actualmente cu o nouă creştere a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, după ce iniţial depăşise faza critică, şi consideră că această evoluţie ar fi cauzată de persoanele sosite din străinătate.

Joi, în peninsulă, au fost anunţate alte 386 cazuri noi de Covid-19, în creştere faţă de cele 298 de miercuri, numărul total al cazurilor confirmate ajungând la 247.158, în vreme ce numărul morţilor a atins teribila cifră de 35.132, dintre care 3 în ultimele 24 de ore.

Precizăm că guvernul italian a prelungit starea de urgenţă până pe 15 octombrie. Decretată iniţial pe 31 ianuarie, starea de urgenţă urma să expire vineri.