Italia: Ce se întâmplă cu Silvio Berlusconi, care a anulat participarea sa la Congresul PPE de la Bucureşti?

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi
Fostul premier italian, Silvio Berlusconi (FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
17.10.2012

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, fondator al partidului de centru-dreapta Poporul Libertăţii (PdL), a anulat în ultimele 24 de ore două întâlniri importante la care ar fi trebuit să participe, Congresul PPE de la Bucureşti şi un prânz privat la Roma, cu actualul premier italian, Mario Monti, informează miercuri cotidianul milanez Corriere della Sera.

'Ce se întâmplă cu Berlusconi?', se întreabă cotidianul milanez. Oficial, el este 'foarte răcit', dar, în mod neoficial, fostul premier italian ar fi foarte dezamăgit din cauza scandalurilor de corupţie care au lovit în ultima perioadă partidul său de centru-dreapta şi nu ar mai avea intenţia 'să participe la întâlniri oficiale în care ar trebui să reprezinte Poporul Libertăţii', scrie principalul cotidian din Milano, citând surse neoficiale din anturajul lui Berlusconi.

După părerea cotidianului milanez, Berlusconi ar fi convins că partidul său nu mai există şi s-ar gândi să lanseze o listă electorală proprie la viitoarele alegeri legislative care se vor desfăşura în Italia în primăvara anului 2013.

Berlusconi ar avea intenţia să lanseze această listă imediat după alegerile regionale din Sicilia, care vor avea loc pe 28 octombrie. Ar fi vorba despre o nouă mişcare politică, din care ar trebui să facă parte mulţi antreprenori şi mulţi tineri, nume necunoscute şi niciun politician, potrivit Corriere della Sera.

Absenţa lui Berlusconi de la Congresul PPE de la Bucureşti ar fi deci o mişcare strategică, decisă în ultima clipă, marţi seară, şi din cauza unei declaraţii făcute de doamna Daniela Santanche, un membru de vază al PdL, una dintre principalele colaboratoare ale fostului premier italian, care a spus: 'Secretarul general al PdL, Angelino Alfano, şi toţi liderii partidului nostru ar trebui să îşi dea demisia, deoarece PdL este un partid care nu mai există. Trebuie refăcut totul de la început', a afirmat doamna Santanche, declaraţie preluată de cotidianul milanez menţionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor