Italia: Caniculă şi incendii, o vară de foc (presă)

Temperaturile record din Italia, numeroasele incendii şi seceta care a provocat vara aceasta pierderi de un miliard de euro în agricultură, se află marţi în atenţia principalelor ziare din Italia.
(ROBYN BECK / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
21.08.2012

Temperaturile record din Italia, numeroasele incendii şi seceta care a provocat vara aceasta pierderi de un miliard de euro în agricultură, se află marţi în atenţia principalelor ziare din Italia.

'Caniculă şi incendii, vară de foc', titrează La Repubblica de la Roma, care scrie că, după părerea experţilor, este vorba despre o vară care va intra în istoria meteorologiei italiene. Temperaturi de peste 40 de grade Celsius se prevăd săptămâna aceasta în întreaga Peninsulă, în numeroase oraşe, printre care Torino, Milano, Florenţa, Roma, Bologna, Ferrara, Rieti şi Terni. La Bolzano, în regiunea Alto Adige, în nord, în ultimele două zile s-au înregistrat 37 de grade, cea mai înaltă temperatură din acest oraş, în ultimii 100 de ani.

Regiunile cele mai lovite de acest val excepţional de caniculă sunt Veneto, Emilia Romagna, Toscana, Lazio, Puglia, Calabria şi Sicilia. În regiunea Piemont, din nord, se prevăd 43 de grade, până la sfârşitul săptămânii. Pompierii au efectuat, în ultimele trei zile, peste 3.000 de intervenţii numai în oraşul Milano, iar în regiunea Campania, la Napoli şi în provincia Napoli, au izbucnit luni 60 de incendii. Mii de persoane au fost internate din cauza insolaţiei în spitalele din întreaga Peninsulă, unul dintre oraşele cele mai afectate fiind Genova, unde luni au fost internaţi zeci de cetăţeni. Miercuri se prevede ziua cea mai 'fierbinte', cu temperaturi record în 17 oraşe, indică cotidianul roman menţionat.

'Incendii, Italia sufocată de flăcări', titrează Il Corriere della Sera din Milano, care scrie că valul de caniculă care provine din nordul Africii a cauzat deja, în această vară, mii de incendii şi o secetă record.

Fermierii italieni au înregistrat pierderi de peste un miliard de euro ca urmare a secetei care a afectat recoltele de porumb, floarea-soarelui, tomate, fructe, struguri, măsline şi sfeclă de zahăr, a anunţat, într-un raport recent, cea mai mare organizaţie a fermierilor italieni, Confagricoltura. Potrivit Confagricoltura, în cazul culturilor de porumb pierderile variază între 30% şi 100% pentru terenurile neirigate, în timp ce la culturile de soia boabe şi sfeclă de zahăr pierderile sunt de aproximativ 50%. Confagricoltura a precizat că aceste pagube au fost provocate de valul de căldură şi de lipsa precipitaţiilor. Săptămâna trecută, o altă importantă organizaţie a agricultorilor italieni, Coldiretti, a estimat că producţia de vin din acest an ar urma să scadă cu 10% sub media ultimilor cinci ani, din cauza secetei, precizează cotidianul milanez menţionat.

'Alarmă, incendii în întreaga Italie', titrează La Stampa din Torino, care scrie că un pompier a decedat luni în timp ce încerca să stingă un incendiu în provincia Avellino, lângă Napoli, unul dintre cele 155 de incendii izbucnite luni în întreaga Peninsulă, din cauza caniculei, a secetei şi a piromanilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor