Israelienilor li se cere să stea acasă pentru a stăvili răspândirea virusului Wuhan - Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a accentuat, joi, o politică naţională de retragere la domiciliu, anunţând linii directoare care vizează oprirea răspândirii virusului Wuhan. Politica va fi acum pusă în aplicare de poliţie în baza ordinelor de urgenţă.

„În conformitate cu aceste ordine, dvs., cetăţenii lui Israel, trebuie să rămâneţi acasă. Nu mai este o solicitare, nu este o recomandare, ci este o directivă obligatorie care va fi pusă în aplicare de autorităţi”, a declarat Netanyahu într-o adresare televizată.

Măsurile s-au oprit cu un blocaj naţional total. Netanyahu a declarat că israelienii vor avea în continuare dreptul de a cumpăra produse alimentare şi medicamente, iar unii lucrători vor fi scutiţi de restricţii.

Netanyahu ameninţase, miercuri, că va permite poliţiei să amendeze sau să-i aresteze pe cei care ignoră recomandările, dacă publicul nu începe să se conformeze.

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat 573 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus. Au fost raportate 47 de cazuri în rândul palestinienilor din Cisiordania ocupată.