Îşi distruge oare Robert F. Kennedy Jr. candidatura prin alegerea vicepreşedintelui?

Robert F. Kennedy Jr., la mitingul Humanity Against Censorship în faţa sediului Meta din Menlo Park, California, 19 mai 2022. (Dna Hao/The Epoch Times)
Roger L. Simon
21.03.2024

I-am luat un interviu lui Robert F. Kennedy Jr. pentru serialul "Roller Coaster" de la Epoch TV şi am participat şi la una dintre petrecerile de ziua lui. În ambele cazuri, mi-a plăcut omul, am constatat că era inteligent şi amabil şi, de asemenea, că nu se temea să ia atitudine împotriva Partidului Democrat ultra-conformist, în special în ceea ce priveşte asistenţa medicală şi, într-o anumită măsură, pericolele Agenţiei Centrale de Informaţii.

Deşi am fost un susţinător neabătut al lui Donald Trump încă de la început şi continui să fiu, nu aş fi fost dezamăgit, ba chiar încântat, dacă fostul preşedinte Trump l-ar fi ales pe Kennedy drept candidat la vicepreşedinţie. Oricât de improbabil ar fi fost, ar fi putut contribui la unirea ţării noastre fracturate.

Nu mai este cazul.

Dacă rapoartele sunt adevărate - şi, în acest sens, numele site-ului www.kennedyshanahan.com ar fi fost înregistrat de unul dintre agenţii săi de campanie la 13 martie - Kennedy a ales-o pe avocata Nicole Shanahan ca vicepreşedinte.

Mi se pare cel puţin bizar, ca să nu mai spun că este dezamăgitor.

Oricare ar fi intenţiile sale, unde ar conduce un astfel de bilet această ţară, deoarece Shanahan este o persoană care se autodefineşte ca fiind "progresistă". Dar acesta este doar vârful unui iceberg deranjant la care voi ajunge într-un minut.

Să începem cu asta. Robert F. Kennedy Jr., dintre toţi oamenii, ar trebui să ştie că cerinţa de bază pentru un candidat la funcţia de vicepreşedinte, acum mai mult ca niciodată, este ca o persoană să fie calificată pentru a prelua preşedinţia la un moment dat.

Am avut dezastre în această privinţă, evitând mai multe gloanţe, inclusiv vicepreşedinţii Spiro Agnew, Mike Pence şi (deocamdată, ne ţinem respiraţia) Kamala Harris.

Donald Trump a precizat că certifiare pentru preşedinţie este acum primul său obiectiv, aşa cum ar trebui să fie.

Ce ştim despre doamna Shanahan?

Nu prea multe, cu excepţia faptului că este filantroapă pentru cauze în mare parte progresiste şi că este foarte bogată.

Se pare că a ajutat la plata anunţului de la Super Bowl al lui Kennedy, în valoare de 4 milioane de dolari, prin intermediul unui Super PAC. Reclama a primit recenzii mixte şi s-a încheiat cu scuzele candidatului faţă de familia sa.

Cât de bogată este cu adevărat doamna Shanahan este neclar, dar este clar că cea mai mare parte a banilor ei provine după acţiunea de divorţ cu Sergey Brin, cofondator al Google şi, în funcţie de sursă, al nouălea cel mai bogat om de pe planetă.

Campania lui RFK Jr. fusese pe ducă şi avea nevoie de un impuls. El s-a orientat către finanţe. Este greu de învinovăţit, pentru că aceasta este starea putredă a politicii americane. Dar dacă încerci să duci o campanie de broker onest împotriva partidelor tradiţionale corupte, nu este cea mai bună abordare. De fapt, e chiar o respingere.

Acest lucru este destul de trist din cauza optimismului şi entuziasmului pe care l-a generat iniţial.

S-a spus că o mare parte din atracţia lui RFK Jr. a fost la dreapta mai libertariană, nu la democraţii din ce în ce mai de stânga. Am crezut că acest lucru a fost corect. Îmi imaginez că, din păcate, acele zile s-au terminat dacă nominalizarea "progresistei" doamne Shanahan este reală. La cine va apela RFK Jr. acum?

Desigur, candidatul nu confirmă această nominalizare până la 26 martie. Vom vedea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor