Iranul a testat o rachetă balistică de rază medie, susţine un oficial american

Un oficial american a declarat luni că Iranul a testat duminică o rachetă balistică de rază medie.
Navă de luptă iraniană.
Navă de luptă iraniană. (Captură Foto)

Oficialul american, care a cerut să rămână anonim, a precizat că racheta a fost lansată dintr-o locaţie aflată în apropiere de Semnan. Racheta a explodat după aproximativ 1.000 km de zbor.

Oficialul a adăugat că în iulie 2016 a fost ultima dată când a mai fost testat acest tip de rachetă .

“Suntem la curent cu faptul că Iranul a tras această rachetă. Examinăm natura exactă (a acestui tir)”, a declarat Sean Spicer, purtător de cuvânt al preşedintelui american Donald Trump.

Mai mult, serviciul de frontieră al Ucrainei (DPSU) a anunţat recent că a confiscat 3 cutii cu componente pentru rachete ce urmau să ajungă în Iran, conform IHS Jane’s.

“DPSU a declarat că, în timpul unei inspecţii asupra unei aeronave în 19 ianuarie, personalul său a descoperit 17 cutii fără documente însoţitoare, despre care echipajul avionului a declarat că includ echipamente pentru repararea avionului”, conform raportului ucrainean. “Trei cutii conţineau componente ce păreau să fie destinate sistemului de rachete ghidate anti-tanc Fagot, iar restul cutiilor conţineau piese pentru avioane”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe