Ion Iliescu (n-)a murit din nou

Lansarea volumului ”Cronologia comentată a mileniului 3” de Octavian Andronic. În imagine, Ion Iliescu
Lansarea volumului ”Cronologia comentată a mileniului 3” de Octavian Andronic. În imagine, Ion Iliescu (Epoch Times România)

Liderii PSD sunt foarte supăraţi pe internauţi. În week-end, pe reţelele de socializare a fost lansat zvonul că fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, fondator şi mentor al PSD, arhitect al regimului de "linişte" sub care s-au făcut marile privatizări ale anilor '90 - a murit.

Mărimile PSD au dat buzna imediat să afle dacă informaţia e adevărată pentru a se pregăti corespunzător, informează pesurse.ro

S-a dovedit însă că mesajele de condolenţe ar fi fost premature iar costumele negre mai pot aştepta în dulap. Fostul preşedinte era ca de obicei şi "bine-mersi", decesul fiind doar un zvon... fără absolut nici un fundament real.

Aşadar, acum se cere pedepsirea "nemernicilor" care răspândesc "astfel de mesaje alarmiste", informează persurse.ro.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu îşi manifestă indignarea că "astfel de oameni" pot rămâne nepedepsiţi după ce "cu bună ştiinţă" lansează astfel de informaţii false despre "un asemenea om", precum mentorul PSD.

"Răspândirea de informaţii false nu se mai pedepseşte? Cât de nemernic să fii să lansezi ştirea ca un om [Ion Iliescu] a murit şi el să fie bine merci? " s-a întrebat, supărată dna primar Vasilescu.

Ion Iliescu "a mai murit odată" acum trei ani, pe reţelele sociale.

În 2010, în data de 16 aprilie, internetul a vuit la vestea că "Ion Iliescu, fostul preşedinte al României şi membru de onoare la PSD şi PCR a murit ieri". Vestea a fost răspândită pe Twitter, Realitatea şi doar câteva sute de bloguri. După agitaţia care s-a produs în spaţiul virtual, chiar organizaţia pe care Google o ia drept referinţă - celebra enciclopedie on-line Wikipedia - l-a declarat mort pe Ion Iliescu: “Ion Iliescu (3 martie 1930, Olteniţa – 15 aprilie 2010, Bucureşti) a fost un politician român. A fost preşedinte ales al României între anii 1990-1996 şi 2000-2004. Până la decesul său în 2010, a fost preşedinte de onoare al PSD. În timpul mandatelor sale a început introducerea reformelor politice, sociale şi economice.” Dumnezeu să-l ierte!

Ulterior, la vestea că Iliescu e bine, Wikipedia a corectat. Nimeni nu a fost, se pare, pedepsit.