Iohannis s-a întâlnit cu românii din Italia: "Să renunţăm la principiul neîncrederii în autorităţi"

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seara cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful statului o efectuează la Roma.

Întâlnirea lui Iohannis cu românii din diaspora a avut loc în clădirea Tribunalului Vaticanului, Palazzo della Cancelleria. Potrivit stiripesurse.ro, Iohannis le-a spus românilor din Italia că s-a consultat cu partidele parlamentare, iar problema votului pentru Diaspora se va rezolva.

Şeful statului le-a transmis românilor că, în acest moment, sunt în lucru mai multe variante pentru votul românilor din străinătate.

"Să renunţăm la principiul neîncrederii în autorităţi şi să plecăm de la premisa că vrem un sistem de vot funcţional.", le-a transmis Iohannis românilor din Italia.

În Italia trăieşte cea mai mare comunitate de români, numărul acestora ridicându-se, potrivit ambasadorului României la Roma, la peste un milion de persoane.

În ceea ce priveşte votul în diaspora, reamintim că luni, 20 aprilie, după consultarea cu partidele politice, preşedintele Klaus Iohannis declara că s-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni - finanţarea partidelor, alegerile parlamentare şi votul pentru diaspora.

"Votul prin corespondenţă: nu mi-am ascuns preocuparea privind întârzierea negocierilor. Aştept ca stadiul declarativ să fie depăşit şi asigur că voi urmări cu mare atenţie ce se întâmplă în această speţă. Toate partidele au dat asigurări că există voinţă politică şi că o soluţie va fi adoptată în timp util", a declarat Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne