Iohannis: La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener

Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi o declaraţie de presă înainte de plecarea la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, Letonia, desfăşurat în perioada 21-22 mai.

"Ne dorim ca acest summit să marcheze un moment important pentru consolidarea relaţiei cu statele partenere din Est, în special cele care au avansat în acest proces: Moldova, Georgia şi Ucraina, faţă de al căror parcurs european România e direct interesată" a declart şeful statului, citat de Hotnews, adăugând că summitul se desfăşoară într-un climat regional de securitate mult mai complex decât cel de la Vilnius din 2013.

Preşedintele a mai precizat că, în cadrul summitului, se va face o evaluare a progreselor obţinute de parteneri, evaluare care este de aşteptat să reconfirme impactul pozitiv al parteneriatului estic.

"La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener", a mai declarat Iohannis, subliniind că România s-a implicat constant în susţinerea procesului de asociere politică şi integrare economică a statelor din vecinătatea estică.

Klaus Iohannis a afirmat că este nevoie de o viziune strategică pe termen lung mai ambiţioasă şi mai clar definită din partea UE în relaţia cu partenerii. Mai mult, preşedintele a adăugat că va susţine ca Uniunea Europeană să îşi menţină oferta angajantă faţă de partenerii cei mai performanţi, inclusiv în ce priveşte asistenţă tehnică şi financiară oferită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne